Școlile din România se închid pentru o săptămână

0
934

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis, în urmă cu puțin timp, conform unor informații primite de STIRIPESURSE.RO, ca toate școlile din România să se închidă începând de miercuri, 11 martie, pentru o săptămână. Însă, în funcție de evoluția numărului de cazuri de infecție cu coronavirus, suspendarea cursurilor va fi preungită sau nu.

Grupul de suport tehnico-ştiintific condus de Raed Arafat propunea, inițial, înainte de ședința CNSSU, ca toate cursurile să fie suspendate până pe data de 21 aprilie. Măsura propusă viza grădiniţele, învăţământul primar, gimnazial, liceal, postliceal şi profesional.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că va cere închiderea școlilor și a grădinițelor din București. „Aici nu ne mai salvăm doar individual”, spune Firea, care crede că menținerea școlilor deschise poate duce la răspândirea virusului.

Primarul general a adăugat că va solicita Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să hotărască închiderea școlilor, pentru a nu pune în pericol sănătatea copiilor

De asemenea, Ludovic Orban a precizat, despre eventuala închidere a școlilor, că măsură este în analiză, dar nu poate fi luată ușor, pentru că ar perturba procesul educațional.

„Măsura lipsește elevii de posibilitatea de a primi toate informațiile. Este o măsură care trebuie pregătită. Ce fac copiii care nu se duc la școală? Există bunici peste tot care pot sta cu ei?”, a spus Orban.

Consiliul Elevilor a cerut Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.