Să nu ne mai mințim ! Calafatul nu va fi niciodata un oras care sa traiasca din turism !

Să nu ne mai mințim ! Calafatul nu va fi niciodata un oras care sa traiasca din turism !

Stim ca noua ne pare cel mai frumos si mai plin de oportunitati insa trebuie sa avem taria si sa recunoastem ca nu este asa si nici nu va fi . Pur si simplu Dunarea lipsita de munte nu este atractiva . Singura portiune unde se face ceva turism in zona Dunarii este in zona Orsovei . Nu suntem nici renumiti printr-o zona bogata in peste care sa favorizeze turismul piscicol .

Nu avem nici vreo manastire celebra care sa favorizeze turismul economic . Manastirea Maglavit pur si simplu nu a reusit pana acum sa devina un reper . Mai sunt turistii care pleaca in Grecia vara si care prefera sa doarma o noapte la Calafat . Soferii de tir prefera sa doarma in masini asa ca ramanem cu angajatii diverselor firme care executa lucrari in zona si care se cazeaza in Calafat .

Mai este hotelul Panoramic care s-a transformat in baza de tratament , insa turistii de acolo sunt in general batrani si cu putine resurse de a chelui bani in zona . Si chiar daca ar vrea , cam pe ce ar putea chelui banii la noi  ?

Inca nu reusim sa avem un club de noapte iar majoritatea restaurantelor , in disperare de cauza , s-au orientat catre organizarea de evenimente si catering .

Mai exista zona Bascov , concesoinata pe vremea fostului primar Mircea Guta , inas acolo exista doar vreo 4 societati comerciale care in total creeaza sezonier , doar vreo 10 locuri de munca . Din pacate nu intelegem de ce nu s-au scos la licitatie si celelalte loturi de plaja .

Din pacate nu s-a miscat un deget nici pentru realizarea pe fonduri europene a unui port turistic si nici pentru dezvoltarea unor conditii de agrement pe Dunare .

Mai este loc de ceva imbunatatiri dar trebuie sa acceptam realitatea faptului ca municipiul Calafat nu va fi niciodata un oras turistic .