Radu Draghici – Trebuie să învățăm să gândim ca o comunitate adevărată și să ne comportăm ca o familie

0
820
Nu există un lucru mai important pentru Calafat decât dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă. Ca viitor primar, îmi doresc ca tinerii să nu mai plece iar pe cei care au plecat să îi aducem înapoi. Avem oportunitățile și așezarea geografică necesare pentru a spera la mai mult, însă întotdeauna s-a făcut în așa fel încât să se respingă orice fel de investiție și investitor atât prin lipsa unor măsuri adecvate cât și prin hotărârile Consiliului Local. Peste 20 de cereri privind activități economice au fost respinse numai în ultimii 4 ani de către consilierii care formau majoritatea.
Putem dezvolta economia prin măsuri financiare complexe care să cuprindă mai multe facilități fiscale.
– În primul rând concesionarea gratuită sau cu un tarif minim, de terenuri pentru orice fel de afacere creatoare de locuri de muncă
– Facilități fiscale, aprobate de Consiliul Local pentru profitul reinvestit la Calafat
– Concesionarea de terenuri cu sume minime pentru construcția de locuințe
– Reinvestirea tuturor veniturilor generate de cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit în facilități pentru fiecare investitor în parte
– Crearea unui birou în cadrul primăriei care să se ocupe de problemele oamenilor de afaceri pentru eliminarea chestiunilor birocratice
– Realizarea unui birou care să îi ajute să acceseze fonduri europene
– De asemenea toți cei aflați în diaspora și vor să se întoarcă pentru a deschide un business în oraș propun să beneficieze de terenuri gratuite sau de un parteneriat public-privat, în care primăria să vină cu terenul aflat în administrarea sa.
– Susțin în continuare ideea de a creea facilități bugetare pentru fiecare investitor care creează un nou loc de muncă. Fiecare loc de muncă creează venituri directe și indirecte la bugetul local care vor acoperi acest efort bugetar.
De asemenea cu dl. Cosmin Vasile, care va fi viitorul președinte al Consiliului Județean, am stabilit să creăm un parc logistic și o zona liberă, care vor fi nu numai creatoare de locuri de muncă dar și o rampă pentru alte investiții.
Mă voi implica să grăbesc deschiderea viitoarei stații de transfer-sortare și compostare a deșeurilor și a noii unități DGASPC, ambele aflate în subordinea Consiliului Județean, care împreună vor crea aproximativ 100 de noi locuri de muncă.
Vom continua modernizarea, extinderea și concesionarea plajelor. Vom prelua zona de pădure din vecinătatea Dunării dar și fosta unitate de transmisiuni de la proprietarii actuali și le vom concesiona gratuit pentru construcția de pensiuni și activități turistice.
Vom prelua de la ADS terenul din vecinătatea Bașcovului, unde vom crea în parteneriat public – privat o parcare cu locuri de cazare, restaurante, târg de suveniruri dar și târg de produse agricole, în care producătorii autohtoni să își vândă produsele către toți cei ce tranzitează podul Calafat – Vidin.
Voi continua să susțin ideea că toate produsele folosite de primărie în lucrări publice – pavele, borduri, cărămidă, etc. – trebuie realizate la Calafat de către autoritățile publice.
Orice activitate de genul “Festivalul recoltei” trebuie realizată fără niciun ban de la buget iar comercianții trebuie să fie in primul rând calafeteni, pentru că banii trebuie să rămână în Calafat.
Trebuie să învățăm să gândim ca o comunitate adevărată și să ne comportăm ca o familie. Împreună putem reuși, dacă lăsăm la o parte disputele politice și colaborăm pentru binele comunității noastre. – scrie Radu draghici pe facebook