Primaria Craiova a realizat cel mai modern stadion de atletism din tara !

0
704
Bijuteria din Bănie! Stadionul de atletism ”Nicolae Mărășescu”!
Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a participat alături de marii campioni ai atletismului românesc și oficialitățile locale la inaugurarea celui mai modern stadion din România, la Craiova, destinat în exclusivitate sportului rege olimpic, atletismul.
Arena situată lângă stadionul ”Ion Oblemenco” poartă numele regretatului antrenor și conducător al sportului românesc, Nicolae Mărășescu. Stadionul este acreditat pentru organizarea competițiilor europene din categria World Athletics (IAAF) II.
La eveniment au fost prezenți mari campioni din atletismul românesc: Doina Melinte, Maricica Puică, Gabi Szabo, Paula Ivan, Violeta Beclea-Szekely, Cristieana Cojocaru, Natalia Andrei, Marian Oprea, Ilie Floroiu, Petre Drăgoescu dar și președintele FR Atletism, Florin Florea.
Mihai Covaliu, președintele COSR, a oferit oficialităților orașului Craiova, tricoul Team Romania.
“Este o plăcere deosebită să fiu prezent astăzi aici, în orașul Craiova, cel care a dat mulți campioni sportului românesc. Acest oraș este un reper pentru istoria atletismului românesc. Aveți un stadion minunat, aveți o sală polivalentă superbă, iar acum aveți o arenă de atletism extraordinară. Felicitări tuturor celor care au pus umărul la ridicarea stadionului pe care-l inaugurăm azi. Sunt sigur că aici se vor forma mulți viitori campioni.” a declarat Mihai Covaliu la inaugurarea stadionului.
Arena ”Nicolae Mărășescu” poate găzdui peste 5000 de spectatori în patru corpuri de gradene și are vestiare și zone cu dotări speciale pentru sportivi, arbitri, media.
Două dintre sectoarele tribunelor sunt acoperite cu o copertină. Stadionul are o nocturnă pentru terenul de competiție și alta pentru cel de încălzire. Zona de încălzire este dotată cu o pistă semicirculară și este amplasată în spatele tribunei oficiale a Stadionului ”Ion Oblemenco”. Arena de competiție are o pista ultramodernă, cu block-start, cronometraj electronic, cu 8 culoare, groapă cu apă, sectoare pentru probele tehnice( sărituri în lungime/triplusalt, aruncări, sărituri în înălțime și prăjină).
Construcția a costat 10 milioane de euro, bani alocați de la bugetul local al municipiului Craiova.