Ultimii ani din administratia calafeteana par sa fi fost prizonierii unei viziuni bugetare unice gestionate de catre reprezentantii primariei . Astfel ca in timp ce numarul angajatilor primariei a crescut atat ca functionari publici cat si ca personal contractual pe cale de consecinta bineinteles ca bugetul de investitii a fost redus drastic .

Daca maririle salariale au fost realizate prin efectul legii , angajarile de personal nou a ridicat semne de intrebare justificate din partea consilierilor tuturor partidelor politice . Desi la inceputul acestui an reprezentantii primariei promiteau Consiliului Local ca nu vor mai opera noi angajari , acest lucru s-a intamplat spre stupefactia alesilor locali care vedeau zilnic schema de personal ocupata spre refuz iar cheltuielile salariale sugrumand bugetul local .

In acest moment reprezentantii primariei cauta solutii pentru accesarea unui credit din care sa suporte decontarile partiale pentru proiectele europene iar anul viitor o sa mai fie cofinantari si alte cheltuieli legate de aceste proiecte . Acestea nu vor fi foarte mari pentru un buget normal pentru ca proiectele pe POR vor demara practic in 2021 , la PNDL nu este nevoie de decontari partiale si oricum nici acesta nu va fi finalizat pe actualul mandat iar pe INTERREG asa cum spuneam pentru un buget normal erau usor de sustinut fara credite .

Anul viitor in luna februarie cand probabil se va vota bugetul si organigrama consilierii vor fi pusi intr-o situatie dificila daca vor incerca sa reduca cheltuielile salariale crescute practic fara voia lor . Daca vor incerca o reducere uniforma a salariilor este nedrept pentru ca nu trebuie reduse salariile tuturor angajatilor doar pentru greseala unei persoane care a angajat fara noima dea lungul ultimului an in special . O astfel de masura va avea de asemenea sanse insemnate sa fie invalidata de instanta . Restructurarea de asemenea nu va avea efecte imediate iar cu siguranta consilierii vor alege desfiintarea posturilor noilor veniti . Totusi pana efectiv oamenii vor pleca va mai trece timp , ceea ce va afecta iremediabil si bugetul anului viitor . Cu siguranta orice viziune de modificare a organigramei  prezentata in consiliu de catre primarie va suferi modificari drastice din partea consilierilor care considera ca administratia nu poate fi lasata sa vina cu alta solutie dupa ce tot aceasta ne-a adus in situatia bugetara actuala prin angajarile facute in special in ultima vreme .

Facebook Comments