Primaria Calafat arunca miliarde fara licitatie unor firme de apartament pentru lucrari din bani publici

Primaria Calafat arunca miliarde fara licitatie unor firme de apartament pentru lucrari din bani publici

Firme de apartament sau ale unor apropiati care au mai fost abonati la banii publici par sa obtina tot mai multe contracte de la primaria municipiului Calafat . Toate lucrarile sunt fara licitatie ci prin procedura atribuirii directe .

Desi atunci cand se afla in opozitie , actualul primar condamna asemenea practici considerandu-le generatoare de coruptie , iata ca dupa ce a ajuns primar a inceput sa le foloseasca parca mai des decat predecesorii sai . Unii poate isi mai amintesc momentele cand domnul Mituletu era viceprimar si presedinte al comisiei de licitatie a primariei iar contractele fara licitatie curgeau pe banda rulanta .

Aproape 4 miliarde , tot fara licitatie , pentru realizarea pietei industriale ! Castigatoarea o firma cu cifra de afaceri zero , dupa cum puteti vedea in foto . Anul trecut s-a incercat atribuirea pietei tot unei firme fantoma , tot din Ciupercenii Vechi si tot fara licitatie . Din pacate pentru primarie firma aleasa atunci nici macar nu avea in obiectul de activitate tipul de lucrari pe care se obliga sa le execute . De ce se atribuie asemenea lucrari unor firme fantoma si intotdeauna fara licitatie este o intrebare la care primaria va trebui sa raspunda la un moment dat ! Prea multi bani ai calafetenilor ajung la firme fantoma sau de casa si sunt atribuiti fara licitatie !
Ceea ce este insa grav este faptul ca suma aprobata de Consiliul Local a fost alta iar , conform legii , licitatia trebuia sa se tina la acea valoare . La valoarea aprobata de catre Consiliul Local era absolut obligatoriu sa fie organizata licitatie . Primaria nu avea dreptul sa faca o atribuire directa la alta valoare . Nici proiectul aprobat in Consiliul Local nu poate fi modificat asa cum intentioneaza primaria sa faca acum . Oricum s-ar analiza aceasta situatie , legea se pare ca este incalcata in mod grosolan in vederea atriburii unei lucrari publice din banii calafetenilor catre o firma fantoma .
1,61 miliarde lei vechi cheltuie primaria ca sa renoveze o casuta din cimitir . Bineinteles , tot fara licitatie ! Cine face lucrarea ? Firma lui Vasile Adelica care pare ca s-a abonat din nou la banii publici . Un constructor cu experienta ne spunea ca la suma asta o putea construi din nou . Ce prioritate o fi pentru primarie sa renoveze această casută cu 1,6 miliarde lei , numai ei pot sa stie . De ce nu fac licitatie si dau miliarde prin atribuire directa este o alta intrebare legitima . Nu criticam , doar punem niste intrebari referitoare la modul in care sunt cheltuiti banii calafetenilor .
Tot cu o firma a lui Vasile Adelica se renoveaza si monumentul de la '' Tunuri '' desi tunurile sunt revopsite si reconditionate la atelierul primariei . Speram ca aceste lucrari sa nu apara si pe factura . Toate documentele le-am prezentat deja pe pagina de facebook a ziarului nostru iar in curand o sa prezentam si contractele semnate .