Postare emotionanta a candidatului MihaI Cotea

0
1169
 ” Zilele acestea le-am petrecut in Ciupercenii Vechi incercand sa discut despre problemele oamenilor de acolo , insa nu despre aceasta vreau sa povestesc .
Fiind copil am petrecut o buna bucata de vreme in acest sat , in vacante la bunici si la verisorii mei. Ca orice copil de pe vremea aceea , ma apuca noaptea jucandu-ma pe ulite cu prietenii . Amintirea cea mai pregnanta din acea vreme este ca pe o strada marginasa unde ne facusem un obicei sa ne jucam era o femeie de vreo 50 de ani la poarta careia strigam mereu si ii ceream apa . Chiar daca avea treaba , intotdeauna femeia iesea , ne dadea apa si ne spunea “ sa imi dea si mie la fel copii mei cand oi imbatrani si nu voi mai putea sa ma ridic din pat “ .
Vremurile sau scurs si nu am mai ajuns pe acea ulita pana zilele trecute. Discutand cu mai multi oameni am ajuns intr-o locatie care desi era schimbata mi se parea foarte cunoscuta . Cu cat stateam mai mult cu atat ma chinuia acea senzatie de deja-vu . Fiind foarte cald mi se facuse foarte sete si atunci brusc mi-am adus aminte . Aici statea femeia care imi dadea apa cand eram mic .
Am intrebat un vecin despre ce mai face doamna( careia nu vreau sa ii dau numele din respect fata de familie ) nerealizand timpul care se scursese de atunci , iar femeia de atunci ar fi fost o batranica de 80 de ani acum . Amintirile mele cereau subconstientului sa vad din nou doamna cu cana de sticla plina cu apa care sa imi potoleasca setea .
“ Batrana a murit pe la vreo 80 de ani , singura . N-a avut cine sa ii dea o cana de apa pentru ca ambii copii sunt plecati in strainatate “ m-a trezit brutal din visare un vecin . Am simtit ca nu mai am aer , ochii mi s-au umplut de lacrimi dar cea mai pregnanta era o senzatie de sete asa cum nu mai simtisem niciodata .
Nu cred ca este o durere mai mare decat sa iti moara un parinte sis a nu poti fi alaturi de el . Nu cred sa fie o singuratate mai mare decat ca un batran sa se stinga singur , intr-o odaie intunecata , iar copii sa nu fie acolo sa ii dea o cana cu apa .
Oricine va conduce urbea aceasta va trebui sa aiba ca principal scop sa aduca copii batranilor inapoi . Facem de atatea ori politica sau adminitratie luand masuri generale dar din pacate nu avem timpul sa vedem dramele oamenilor de langa noi . Pentru mine femeia aceea va fi mereu acolo asteptandu-ma cu o cana de apa , dar desi au trecut doua zile de atunci senzatia de sete nu a trecut . Poate va trece atunci cand copii ei se vor putea intoarce acasa . ‘ SCRIE PE FACEBOOK MIHAI COTEA , CANDIDAT PSD LA PRIMARIA MUNICIPIULUI CALAFAT .