Tot mai mulţi doljeni îşi pierd viaţa sau sunt răniţi în timp ce traversează strada, fie pe trecerile pentru pietoni, fie neregulamentar. Poliţiştii doljeni spun că, anul acesta, principala cauză a accidentelor rutiere a fost traversarea neregulamentară a pietonilor. Viteza excesivă, care a fost principala cauză a accidentelor de circulaţie în ultimii ani, a ajuns pe locul trei, după neacordarea de prioritate pietonilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, atât numărul accidentelor, cât şi numărul victimelor acestora au scăzut faţă de anul trecut. În perioada 1 ianuarie – 16 noiembrie 2017, în judeţul Dolj au fost înregistrate 229 de accidente grave, soldate cu 67 de morţi şi 206 răniţi grav.

Anul acesta, în aceeaşi perioadă, numărul accidentelor rutiere a fost de 224, iar numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa a fost de 55. Alte 194 de persoane au fost rănite grav în urma accidentelor produse anul acesta pe drumurile din judeţul Dolj.

Oamenii legii spun că, anul acesta, traversarea neregulamentară a pietonilor a fost principala cauză a accidentelor de circulaţie. „Anul trecut, prima cauză generatoare de accidente era viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic. Anul acesta, până în prezent, cauza cu cel mai mare impact în producerea accidentelor a fost traversarea neregulamentară a drumurilor de către pietoni. Alte cauze importante în producerea accidentelor în perioada analizată au fost neacordarea priorității atât pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii, cât și autovehiculelor care circulă pe drumuri cu prioritate, și viteza excesivă, neadaptată condițiilor de trafic“, au explicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Noiembrie, luna accidentelor

Mai multe accidente grave în care au fost ucişi sau răniţi pietoni au avut loc în cursul lunii noiembrie. Pe 13 noiembrie, un bărbat de 40 de ani a fost accidentat de un taxi în timp ce traversa Calea Severinului regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Trei zile mai târziu, în seara zilei de 16 noiembrie, un craiovean de 30 de ani şi-a pierdut viaţa în timp ce traversa Calea Bucureşti, tot pe trecerea de pietoni.

Potrivit poliţiştilor doljeni, un tânăr de 24 de ani, din Craiova, care conducea un BMW pe Calea Bucureşti, l-a accidentat mortal pe bărbatul de 30 de ani, care se angajase regulamentar în traversarea străzii, pe marcajul pietonal. La locul accidentului a fost trimisă o ambulanţă, însă medicii nu au reuşit să salveze viaţa tânărului de 30 de ani.gds.ro

Facebook Comments

Lasă un răspuns