Petre Petrica a fost votat viceprimarul municipiului Calafat

Petre Petrica a fost votat viceprimarul municipiului Calafat

Azi a fost o zi extrem de agitata , care a culminat cu mai multe incalcari ale legii din partea conducerii primariei municipiului Calafat . Desi era programata de cinci zile  , sedinta de alegere a viceprimarului a avut parte de un episod unic in jurisprudenta din Romania . 

Asta pentru ca subit secretarul si restul juristilor primariei care trebuiau sa asigure suportul desfasurarii sedintei au disparut mai repede decat legenda armatei ruse . Conform legii , in conditiile in care secretarul primariei nu este in capacitatea de a numi un inlocuitor , primarul este obligat sa faca acest lucru . In caz ca toti juristii primariei sunt loviti brusc de vreo maladie necunoscuta medicinei moderne , primarul este obligat sa ceara suportul prefecturii pentru delegarea unui jurist care va delega cu celeritate o persoana din aparatul propriu sau de la o primarie din judetul respectiv . Mai mult , vazand ca situatia de la Calafat se apropie sa aiba aspecte penale , prefectura a trimis primariei o adresa prin care solicita primarului sa asigure conditiile pentru desfasurarea sedintei . In caz de nerealizare a acestui aspect urmand ca primarului sa i se faca plangere pentru abuz in functie . Ironia soartei este ca o asemenea plangere a si fost inregistrata ca urmare a unui autodenunt din in formatiile pe care le detinem .

Revenind la sedinta de azi , lucrurile nu au decurs asa cum a dorit primarul . Pentru ca anticipand ceea ce se putea intampla , consilierii au solicitat consiliere juridica de la organisme judetene iar concluzia acestora a fost ca fiind o sedinta extraordinara si fiind indeplinite conditiile de convocare , nu este obligatorie prezenta unui jurist . Asa ca sedinta s-a realizat tinandu-se cont de toate prevederile legale iar in urma votului , noul viceprimar al municipiului Calafat a fost desemnat Petre Petrica din partea PSD . Au votat nu numai consilierii PSD dar si cei ai PMP si doi consilieri PNL .

Dincolo de toate acestea s-a dovedit din nou ca primarul Calafatului nu doreste realizarea unei majoritati si  lucrul in echipa . El doreste sa se faca doar asa cum pofteste dumnealui . Chiar pus in fata incalcarii legii , evident mai ales dupa solicitarea prefecturii , primarul a ales sa faca lucrurile nu asa cum este normal , ci asa cum doreste el .

Acum puterea este la Consiliul Local care si in cazul absurd ca aceasta hotarare ar fi declarata ilegala la prefectura , are variante multiple . Un nou vot , scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de anulare a hotararii sau poate chiar vota impotriva urmand sa lase instanta sa se pronunte in anii in care vor urma . Exact cum s-a intamplat cu Doru Mituletu atunci cand a fost ales viceprimar . Conform legii , incepand de maine , Petre Petrica este noul viceprimar al municipiului Calafat . Impiedicarea numirii acestuia sau amanarea ei sunt din nou fapte penale  , pe care se pare ca unii dintre angajatii primariei si le asuma cu voiosie . Altii in schimb fac autodenunturi si spun ca au fost presati . Asa cum s-a intamplat azi , conform surselor noastre .

De astazi insa Calafatul intra in normalitate daca tinem cont de faptul ca 99.54% dintre localitatile tarii noastre au viceprimari . La noi insa primarul le stie pe toate si spune ca nu are nevoie pentru ca el se descurca singur iar in consecinta inseamna ca este mai inteligent si mai bine pregatit decat 99,54% dintre primarii din Romania . Noroc cu statistica asta ca nu stiam ca avem primar asa destept .