Peste 15.000 de petarde au fost confiscate, duminică, de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași, cu ocazia unei acțiuni desfășurate pentru prevenirea activităților comerciale ilicite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Gîrd, asupra unei singure pesoane au fost găsite mii de astfel de articole, pe numele femeii respective, în vârstă de 72 de ani, fiind întocmit dosar penal.

„Polițiștii au depistat o femeie de 72 de ani, din Filiași, care avea asupra sa 212 cutii cu 60 de petarde fiecare, 22 de cutii conținând 100 de petarde fiecare și trei baterii de petarde a câte 16 focuri fiecare. Articolele pirotehnice enumerate au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, a declarat Gîrd.

Aceasta a mai spus că asupra femeii au fost găsite și 200 de emițătoare de sunet pentru care nu avea documente de proveniență, doljeanca alegându-se și cu amendă. Totodată, oamenii legii au confiscat emițătoarele respective.

Facebook Comments