Pe Catu il doare in kur de lege si anunta ca nu va majora alocatiile copiilor !

0
1048

Ludovic Orban a numit drept ”pomeni” alocațiile copiilor, deși o alocație se acordă doar celui care este în viață. După declarațiile scandaloase ale premierului, Guvernul a anunțat, oficial, prin vocea ministrului de Finanțe, Florin Cîțu, că nu va majora alocațiile, așa cum scrie în legea promulgată de Klaus Iohannis și revotată în Parlament, după ce Guvernul a dat o OUG de amânare.

“Alocațiile au fost dublate în Parlament fără să aibă sursă de finanțare. Costurile sunt de circa 6 miliarde, economia este în criză, este o criză globală, nu ai cum să discuți despre așa ceva. A venit la jumătatea anului fără sursă de finanțare, dacă era stabilită în buget la începutul anului, era altceva. Ce să facem, să tăiem banii de la investiții, din altă parte, sau să ne împrumutăm mai mult? Este o lege neconstituțională, nu se prezintă sursa de finanțare. Vedem dacă putem să amânăm pentru viitor”, a spus Florin Cîțu.

Trebuie precizat că legea de dublare a alocațiilor nu a venit la jumătatea anului acestuia, noi fiind abia la începutul lunii iunie, ci la finele anului trecut. Cât despre caracterul de neconstituționalitate al legii, CCR nu a emis un verdict în acest sens, jucătorii constituționali fiind singurii în măsură să stabilească și să spună dacă o lege este sau nu constituțională.