Patru sisteme de cântărire în mers a vehiculelor, puse în funcțiune la Frontiera Calafat

0
602

Patru sisteme de cântărire în mers a vehiculelor rutiere au fost puse în funcțiune, miercuri, de Compania Națională de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR), instalate în Agenția de Control și Încasare (ACI) Calafat.

Potrivit reprezentanților CNAIR, au fost instalate două sisteme de cântărire pe sensul de intrare în România și două sisteme de cântărire pe sensul de ieșire din țară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agentia de Control și Încasare Calafat.

Sistemele de cântărire au în componență și camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare și imaginea asociată a fiecarui vehicul ce trece prin zona de control și introduce automat în aplicația informatică datele preluate.

Cele 4 sisteme sunt primele puse în funcțiune anul acesta și fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de sisteme de cântărire punctele de trecere a frontierei.

Valoarea contractului este de 5.555.044,98 lei fără TVA.

,,Dotarea cu aceste cântare moderne a ACI Calafat reprezintă un pas important pentru taxarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment. Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Bors II, aflat pe sectorul de interconectare a Autostrăzilor A3 și M4 (România – Ungaria)”, a declarat Ovidiu Barbier, Directorul General Adjunct al CNAIR.