Organizatorii de pariuri primesc o veste importantă din partea Guvernului României, care vrea să introducă o ordonanță de urgență prin care să taxeze mult mai aspru casele. 

Noul proiect de guvernului are repercusiuni clare asupra agențiilor, cărora li se va impozita un procent consistent din totalul sumelor pariate, atât pentru casele terestre cât și la cele online.

Președintele Asociației Organizatorilor de Cazinouri din România crede că lovitura ar putea fi atât de puternică, încât piața să intre în colaps!

Pe site-ul Ministerului de Finanțate a apărut recent un proiect de OUG, conform căruia Guvernul dorește să modifice taxele și impozitele care se aplică inclusiv jocurilor de noroc.

“(1) Începând cu 01.01.2019 organizatorii de jocuri de noroc prevăzuți în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2010, cu modificările și completările ulterioare, au obligația de a plăti o taxă anuală reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă anuală de 5% din totalul taxelor de participare încasate în anul precedent.

(2) Organizatorii de joc prevăzuți la alin.(1), personal sau prin reprezentantul său autorizat definit potrivit OUG nr.77/2009, calculează, declară şi plătesc taxa la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii februarie a anului fiscal următor celui în care s-a încasat taxa de participare.

(3) Organizatorul de jocuri de noroc care se înființează în cursul anului are obligația de a plăti o taxă lunară reprezentând 3% din totalul taxelor de participare încasate în luna precedentă, cu excepția organizatorilor de jocuri de noroc la distanță sau jocuri de noroc on line care au obligația de a plăti o taxă lunară de 5% din totalul taxelor de participare încasate în luna precedentă. Taxa se calculează, se declară şi se plătește la bugetul de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au încasat taxele de participare. În această situație taxa anuală nu se va mai datora în anul următor celui de înființare.

Facebook Comments