Noua pistă care aruncă ancheta din Caracal în aer. Alexandra Măceşanu, văzută în Italia cerând ajutor. Declaraţii incredibile făcute de martori

0
1351

Andreea Sava a prezentat în exclusivitate la „Descoperiţi” noi detalii din ancheta Caracal. Mai exact este vorba despre declaraţiile a două martore care susţin că au văzut-o pe adolescenta care se presupune că ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă, Alexandra Măceşanu, în Italia.

„În luna septembrie, pe data de 11, într-o miercuri, am văzut-o de două ori. În via Garibaldi, Piazza Garibaldi, Napoli. Era cu încă două fete. Alexandra, pe data de 5 octombrie, sâmbătă, între orele 16 şi 18, a intrat de două ori în bar la mine şi a spus: Te rog frumos, ajută-mă! Te rog frumos, ajută-mă!. După ea, a mai intrat un băiat. Un băiat închis la culoare. Vorbea cu ea în italiană, doar că ea nu vorbea, doar tăcea şi asculta. I-a spus că fără să facă şmecherii sau ceva de genul. Avea un maiou alb pe ea. Avea o fustă de blugi, cu un lanţ pe partea stângă şi o pereche de tocuri înalte, roşii cu alb şi avea părul prins în coc. Ziceai că ori a băut ceva ori drogată ori fumată. Nu ştiu ce să spun. Era palidă la faţă.

Mi-am dat seama că e Alexandra din spusele unor persoane care vin mereu la bar, care se uită mereu la emisiuni şi au spus: „Fata asta a fost dispărută acum două, trei luni din România”. Sunt 100% sigură că fata aceea e Alexandra. Fata asta nu e decedată”.

„Avea urme de violenţă pe spate, după maiou s-a văzut. Avea urme de la o curea, ceva de genul. Eu am sunat la Ambasada Română şi mi-a spus că sunt nebună şi că fata a fost declarată moartă”, a povestit o martoră.

Aurel Moldovan, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu – „Organele de urmărire penale ar trebui să le identifice pe cele două martore care susţin că au văzut-o pe Alexandra, să facă verificările ce se impun şi să coordoneze cauza spre soluţionarea şi aflarea adevărului. După cum ştiţi, membrii familiei Măceşanu au făcut, prin detectivi particulari, nişte investigaţii proprii, din care rezultă că Alexandra ar fi în viaţă.

Noi am cerut un supliment la rapoartele de exrtiză privind cele două rapoarte ADN şi antropologic. Suplimentul raportului de expertiză ne-a fost respins, să vedem dacă noua expertiză va fi admisă sau nu. Oricum, din punctul nostru de vedere, în acel butoi nu putea fi ars un cadavru.

Alexandra Măceşanu nu e declarată decedată. S-au întocmit două rapoarte de către IML. Într-unul, cel pentru stabilirea ADN-ul, se spune că 99,93% e ADN-ul Alexandrei. Cel antropologic spune că fragmentele osoase provin de la un corp uman şi ar fi al unei tinere între 15 şi 17 ani. De asemenea, se mai precizează că oasele găsite sunt în marea majoritate a lor distruse”.