Nesimtitul asta are pensie de 740 milioane lei vechi . Contributiile la pensie a 300 de angajati din privat ii acopera astuia pensia

0
1544

Bărbatul care face toți pensionarii din România invidioși este din Argeș, are 73 de ani și o pensie de 73.890 de lei pe lună.

Gheorghe Bălășoiu este fost șef de penienciar și fost procuror. În vremea guvernului PSD pensia lui a fost dublată.

Fostul magistrat a devenit cunoscut după ce s-a aflat că are cea mai mare pensie din țară. Gheorghe Bălășoiu, fost comandant al Penitenciarului Colibași a plecat de la suma de 34.000 de lei, dar după majorările din sistemul de pensii din vremea guvernării PSD, a ajuns la suma de 73.890 de lei pe lună.

Pentru a beneficia de cea mai mare pensie din România, Gheorghe Bălășoiu a lucrat ca magistrat, iar mai apoi ca șef al Penitenciarului Colibași.

Cu puțin timp înainte de a ieși la pensie, în 2005, el a fost încadrat ca procuror. El și-a exercitat noua funcție la Curtea de Apel Pitești doar două săptămâni.
Mai mult decat atât, pentru a-și crește suma primită pentru ultima lună de muncă, Bălășoiu a renunțat la zilele de concediu din ultima perioadă de activitate înainte de pensionare și a executat foarte multe deplasări în scop de serviciu.

În funcție de banii primiți pentru concediu și deplasări, i s-a calculat pensia. În anul 2017 a ajuns la suma de 34.000 de lei. Ulterior, suma a fost dublată și a ajuns să primească, pe lună, 66.701 de lei, 7.189 fiind opriți ca impozit.

Cum își duce Gheorghe Bălășoiu viața de pensionar
Fostul magistrat locuiește într-o vilă destul de mare, alături de soția lui. Are o curte mare, împânzită de tufe de flori și trandafiri colorați.