Muncitorii de la SC Maglierie nu au mai luat salariile de doua luni ! Din nou !

0
3194

Problemele de la SC Maglierie Cristiani , fosta fabrica de Textile a Calafatului par fara de sfarsit . Muncitorii de la aceasta companie nu si-au mai luat  salariul de doua luni . Nu este prima data cand acest lucru se intampla problemele salariale fiind o problema veche a acestei societati .

In 2018 peste 100 de angajate ale fabricii au fost intoxicate cu insecticid cu o substanţa folosită pentru  dezinfectarea halei unde acestea îşi desfăşoară activitatea . Tot anul trecut mai multe active ale societatii au fost scoase la licitatie . Compania operează o unitate de producţie în Calafat în locul unei foste filaturi şi are angajate peste 1.000 de persoane. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe Maglierie Cristian Impex avea la finalul lui 2011 afaceri de 40 mil. lei, similare celor din 2010 şi profit de 1,8 mil. lei de peste patru ori mai mare decât în anul anterior.

Potrivit site-ului companiei, Maglierie Cristian Impex a fost înfiinţată în 1997 de acţionari italieni. Astăzi fabrica coase, croieşte, brodează, calcă şi împachetează produse care iau apoi drumul exportului.