Mituletu a blocat proiectul insa Ciobanu a avut dreptate ! Exista ape termale la Calafat ! Vidinul incepe exploatarea !

Mituletu a blocat proiectul insa Ciobanu a avut dreptate ! Exista ape termale  la Calafat ! Vidinul incepe exploatarea !
V-am spus de acum 5 ani că municipiul Calafat stă pe o pungă de apă termală.
Vecinii noștri de peste Dunare au semnat contractul de exploatare a izvoarelor minerale. În curând Vidin va fi un centru de tratament balnear în Bulgaria.
Eu când am venit în Consiliul Local cu geologul care făcuse cercetările, consilierii locali au zis că vin cu proiecte SF și au râs de mine...
DORELE, dacă iubești cetățenii municipiului Calafat preia și acest proiect (cum le-ai preluat și pe celelalte).
Gazele sunt cu bani, apa termală poate fi gratis și vine la pachet cu stațiunea balneoclimaterică și poate atrage multe alte investiții!
Citiți ce spune primarul din Vidin! -scrie Lucian Ciobanu , fostul primar al Calafatului , pe facebook .
Iata ce scrie pe facebook primarul Vidinului : 
Primarul Dr. Tsenkov: Readucem Vidinul pe harta centrelor de tratament balnear din Bulgaria
Visul de lungă durată al cetățenilor din Vidina de a reface izvoarele minerale este pe cale să devină realitate. Acest lucru a declarat primarul municipiului Vidin, dr. Țvetan Cenkov, care astăzi a semnat un contract cu firma, care va dezvolta proiecte pentru noi instalații de apă minerală de pe siturile Vidin, Slanotran și Gradets. Pune-ți semnătura sub document și inginer. Țvetan Yotov, managerul companiei „PIX - Petrov și Sie” SD. La eveniment au fost prezenți și viceprimarul structurii teritoriului și dezvoltării infrastructurii Svetoslav Skorchev și Eng. Vasil Dimitrov de la artistul companiei.
Termenul de pregătire a proiectelor de instalații de apă pentru cele trei situri de apă minerală este de 32 de zile calendaristice de la data semnării. Valoarea contractului este de 53.333 BGN. TVA nu este inclus.
Dr. Cenkov a amintit că în urmă cu câteva luni la iniţiativa preşedintelui adjunct al Adunării Naţionale Rosiţa Kirova, împreună cu reprezentanţi ai altor forţe politice, a avut loc o întâlnire-discuţie la Vidin pentru a discuta măsurile de dezbateri El a desființat izvoarele minerale. La forumul de atunci, primarul din Vida s-a angajat ca Municipalitatea să efectueze în scurt timp procedurile necesare de atribuire a proiectării pentru a solicita ulterior finanțare de la stat pentru forajul propriu. „Speranța noastră uriașă este că aceste trei primăveri vor deveni un fapt până la sfârșitul mandatului lor. ”Cred că acest lucru îi va încânta pe toți cetățenii noștri, precum și va oferi o șansă uriașă municipiului Vidin să revină pe harta centrelor de tratament balnear”, a remarcat dr. Tenkov.
Eng. Țvetan Yotov a atras atenția că era mult de muncă, dar a felicitat conducerea și administrația municipală pentru multul făcut deja, referindu-se la evaluarea preliminară a resurselor și modernizărilor. În acest sens, primarul a remarcat că în ultimii 20 de ani s-au purtat multe discuții despre izvoarele minerale, și s-a dovedit că nu s-a făcut nimic de fapt în această problemă. Și-a exprimat satisfacția că după un an și jumătate de muncă asiduă se ajunge la semnarea contractului actual.
Contractantul a fost de neclintit că potențialul celor trei câmpuri de apă minerală este semnificativ, analizele viitoare care arată dacă, în afară de scopuri balneo-terapeutice, apa minerală ar fi de interes și pentru chimicale și farmaceutice e o prostie. Fântânile, care vor fi proiectate, vor avea 1500 m adâncime. Se preconizează că apele termominerale vor avea temperatura de 45 de grade la Slanotran și Vidin și aproximativ 34-35 de grade la Gradets, cu un debit de aproximativ 5-10 litri pe secundă la auto-flush.