Ministrul de Interne, razie la Dolj, unde sunt angajate 101 rude

0
2311

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că va trimite Corpul de Control la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, unde 101 cadre militare angajate ar fi rude între ele.

Marcel Vela a fost întrebat, dumincă, la Antena 3, dacă cunoaşte situaţia de la Inspectoraul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, unde mai multe rude ar fi fost angajate la această instituţie.
Ministrul a recunoscut că nu cunoaşte această situaţie, dar a a anunţat că va trimite Corpul de Control.
”Nu ştiu de această situaţie. Luni voi trimite Corpul de  Control şi la ISU Dolj. 
Este singura cale în care pot afla oficial ce se întâmplă. În urma raportului prezentat de Corpul de Control, evident putem sesiza tot ce ţine de o anchetă administrativă sau tot ceea ce propune Corpul de Control cu privire la aplicarea unei sancţiuni”, a declarat Marcel Vela.

Potrivit Libertatea, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Oltenia” al Judeţului Dolj sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a anunţat că va fi făcută o „anchetă administrativă” la Inspectoratul de Poliţie Maramureş, care nu a tratat corect cazul câinelui împuşcat de un vânător, în stradă.

„Întâmplător, eram şi eu aseară pe Facebook când un prieten de-al meu a distribuit postarea Asociaţiei de protecţia animalelor, în secunda doi am sunat inspectorul general al Poliţiei Române, a dat ordin la Maramureş, a fost găsit autorul şi aseară, deci după câteva ore, faptele au fost prezentate Parchetului şi în prezent există un dosar penal instrumentat de Parchet”, a declarat Vela, duminică, la Antena3.

Ministrul spune că IPJ Maramureş a tratat subiectul doar dintr-un punct de vedere, când a transmis că nu a fost încălcată nicio lege, iar din această cauză va fi făcută o anchetă administrativă la nivelul IPJ Maramureş.

„Acel comunicat era de la IPJ Maramureş, nu era comunicatul Ministerului. Acel comunicat a tratat problema pe o singură latură, pe aceea de prezentare a identităţii autorului. Asta a fost în prima fază. După ce am citit postarea, am fost indignat ca om, ca iubitor de animale. E un aspect ce ţine de legea vânătorii, dar ca lege a armamentului, ei nu au tratat aşa problema. Se va face o anchetă administrativă, de ce nu au analizat aspectele din acest punct de vedere şi nu că a fost pusă în pericol viaţa participanţilor la trafic”, a declarat Marcel Vela.

Asociaţia „Anima Pro Terra” a publicat, sâmbătă, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj în care se arată că doi dintre voluntari şi copilul lor de şase ani au fost martorii unui incident, în apropiere de Borşa, judeţul Maramureş.

Un câine a fost împuşcat, chiar pe şosea, iar copilul a rămas în stare de şoc după ce a văzut incidentul. Asociaţia a publicat mai multe fotografii cu maşina în care a fost urcat cadavrul animalului.
Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că , în urma verificărilor efectuate în judeţul Maramureş, a fost identificat bărbatul care ar fi împuşcat un câine în apropiere de Borşa. Acesta are 69 de ani şi este cercetat penal, după ce poliţiştii au stabilit că există „suspiciuni rezonabile referitoare la comiterea infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept”.