Mii de parfumuri contrafăcute, depistate în microbuzul unui bulgar, la Calafat

0
1222

Nu mai puțin de 1.300 de parfumuri contrafăcute au fost descoperite, ieri, de către polițiștii de la Frontiera Calafat, în microbuzul unui bulgar, acesta spunând că urma să ducă marfa în Marea Britanie.

Ieri dimineață, la ora 07.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz  înmatriculat în Bulgaria,  un tânăr bulgar, în vârstă de 22 de ani,  care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfurilor, textile şi cosmetice, din Bulgaria pentru Marea Britanie.

Cu ocazia controlului efectuat de către poliţiştii de frontieră, în compartimentul marfă au fost descoperite nouă colete care conțineau cantitatea totală de 1.300 parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că este angajatul  firmei de curierat şi nu avea cunoștință despre conținutul coletelor.

„Bunurile care ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.
Sursa- Realitatea de Craiova