Mihai Cotea : ” Trebuie sa alocam fonduri pentru un parc industrial la Calafat , sa nu mai cheltuim banii pe floricele si borduri „

0
966
Vedem cum Primaria Craiova si Consiliul Judetean Dolj duc o lupta acerba pentru identificarea si achizitionarea de terenuri in vederea realizarii de parcuri industriale existand un interes enorm din partea investitorilor . La Podari si Isalnita se realizeaza deja investitii private uriase iar cele doua parcuri industriale existente in Craiova au toata suprafata ocupata .
Este clar ca la un moment dat vor ajunge si conducta de gaze naturale in zona noastra chiar daca probabil mult mai tarziu decat a promis actualul guvern . Prioritatea orasului nostru trebuie sa fie dezvoltarea economica si crearea de noi locuri de munca . De aceea propun actualei administratii identificare rapida a unui teren care sa indeplineasca conditiile pentru demararea realizarii unui parc industrial ( acces la drum , utilitati in vecinatate , suprafata de peste 10 ha , etc ) . Investitiile pentru realizarea acestuia trebuie sa demareze cat mai urgent De asemenea propun conceperea rapida a unui pachet fiscal de scutiri de taxe si impozite pentru investitori . Nu mai avem timp de pierdut si nici resurse bugetare de consumat cu plantarea de floricele si amplasarea de borduri . Trebuie sa ne trezim repede pentru a salva orasul de la extinctia economica in care ne afundam tot mai mult in fiecare zi .