Mihai Cotea este primul candidat care are curajul sa spuna ce nu va putea face !

0
1071

„Am promis ca voi reveni cu lucruri care se promit in fiecare campanie electorala insa care nu sunt realizabile . Desi candidatii de obicei promit lucruri imposibile , eu aleg sa spun adevarul . De la mine veti afla ceea ce nu voi putea realiza chiar daca acest lucru ma va face sa pierd voturi .
Una dintre povestile care se rostogoleste in fiecare campanie electorala este realizarea unei centrale termice . Acest lucru este aproape imposibil in acest moment . Reteaua principala de distributie nu mai exista sau este deteiorata in proportie de peste 90% . Retelele secundare eficiente exista doar intr-o mica parte din cartierul Cobuz iar punctele termice sunt nefunctionale . De asemenea in majoritatea blocurilor nu mai exista aproape deloc retelele de distributie . Calafatul nu mai poate justifica profitabilitatea unei asemenea investitii atat timp cat nu mai avem consumatori industriali relevanti . Cel mai important lucru este insa faptul ca nu suntem conectati inca la reteaua de distributie a gazelor naturale . Centrala termica este o promisiune pe care eu nu mi-o voi asuma pentru ca in opinia mea nu este realizabila si nu voi face promisiuni pe care sa nu le pot respecta .
Aparitia industriei grele este de asemenea cel mult un deziderat atat timp cat nu avem gaze naturale . Este aproape imposibil sa convingi producatori industriali de mare anvergura sa realizeze investitii intr-un oras care inca nu beneficiaza de gaze naturale deoarece costurile de productie ridicate nu justifica investitia . Toti oamenii care spera ca in viitorul apropiat sa vada fabrici cu mii de angajati la Calafat trebuie sa stie ca acest lucru nu este posibil . Probabil faptul ca spun adevarul este deranjant insa este timpul sa se termine cu promisiunile de campanie care sunt desprise din filme sf . Exista posibilitatea sa cream locuri de munca si sa ne dezvoltam economic si in curand o sa va prezint viziunea mea si masurile pe care intentionez sa le propun insa un viitor apropiat cu fabrici cu mii de angajati la marginea orasului nu exista din motivele pe care le-am expus mai sus .
Cred ca oamenii din Calafat merita sa cunoasca adevarul si nu mai trebuie tratati doar ca niste potentiali votanti pe care sa ii uitam dupa alegeri . Cetatenii Calafatului merita respect iar pentru asta trebuie sa le spunem adevarul chiar daca acesta doare .
“ Adevarul doare intotdeauna , dar , daca vrei sa te vindeci definitiv , nu exista leac mai bun decat el “ Gavriil Stiharul . ” scrie Mihai Cotea , candidatul PSD la primaria Calafat pe facebook .