Mihai Cotea candidat PSD : ” Calafatul are nevoie de o strategie pe termen lung . „

0
1017

Cea mai mare problema a orasului nostru este faptul ca nu reusim sa realizam o strategie de dezvoltare durabila pe o perioada mai lunga pe care sa o urmeze toti politicienii . In fiecare an , investitiile sunt realizate in functie de doleantele primarului in exercitiu la momentul respectiv si de interesele unor consilieri sau partide . Nu stie nimeni ce urmeaza sa fie realizat peste doi sau trei ani . Nu reusim sa dam o continuitate ideilor . Nu reusim sa avem o administratie care sa vada la capatul unui ciclu . De aceea propun ca prima masura a viitorului primar sa fie realizarea unei strategii de dezoltare durabila pe o perioada de zece ani care sa fie votata in Consiliul Local cu obligatia de a fi respectata de toti consilierii si primarii care vor administra orasul in aceasta perioada .
Strategia va fi realizata cu sprijinul societatii civile , cu voluntari si cu intreg personalul primariei . Obiectivele acesteia vor fi :identificarea problemelor cheie ale locuitorilor Calafatului pentru a fi analizate în procesul de fundamentare a obiectivelor strategice și planurilor de acțiune pentru Strategie de Dezvoltare Durabilă a Calafatului 2020 – 2030; Stabilirea obiectivelor strategice și a planurilor de acțiune care vor reprezenta un fundament pentru activitățile și politicile locale ale Primăriei municipiului Calafat în perioada 2020 – 2030; Realizarea unei diagnoze la nivelul Calafatului în raport cu problemele specifice pentru diverse categorii de persoane și identificarea priorităților și soluțiilor de intervenție publică în acest domeniu; ·Elaborarea documentului final al Strategiei de Dezvoltare Durabilă a Calafatului 2020 – 2030.
Vor fi mai multe grupuri de lucru care vor analiza urmatoarele obiective :
– PROTECȚIE ȘI INCLUZIUNE SOCIALĂ,
– EDUCAȚIE, CULTURĂ, SPORT ȘI CERCETARE
INOVARE SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE MEDIU, ENERGIE, PROTECȚIA ANIMALELOR -URBANISM, INFRASTRUCTURĂ, SPAȚII VERZI, LOCURI DE JOACĂ
-DEZVOLTARE ECONOMICĂ ȘI MUNCĂ -DECENTĂ SIGURANȚA CETĂȚEANULUI
Asemenea proiecte au mai fost facute insa au ajuns doar maculatura . Diferenta este ca de data aceasta , stategia va fi votata in Consiliul Local cu obligatia de a fi respectata . Numai cu o asemenea strategie vom sti cum sa realizam dezvoltarea orasului in mod corect , fara interese politice sau de grup care afecteaza in fiecare an alocarile din bugetul local . Numai asa vom sti cu exactitate inspre ce obiective sa ne indreptam si ce lucruri vom urmari in urmatorii zece ani . Nu te poti dezvolta atunci cand an de an schimbi obiectivele iar resursele financiare sunt alocate fara un plan concret realizat pe o perioada mai lunga .