Mihai Cotea , candidat la primaria Calafat propune o solutie inovatoare privind crearea de noi locuri de munca !

0
1949

” Din toate discutiile pe care le-am avut in ultima vreme cu oamenii din Calafat, situatia locurilor de munca a parut sa fie aproape intotdeauna cel mai important subiect . Chiar daca prin sprijinul Consiliului Judetean in urmatorul an vor fi create peste 100 de noi locuri de munca la statia de depozitare – sortare a deseurilor , noua sectie a DGASPC si lucrarile la canalizarea Basarabi – Golenti , realizatoarea de plus valoare este industria privata .
Propunerea mea pentru crearea de locuri de munca este una radicala si implica ajutoare directe prin intermediul unor injectii financiare direct in bugetul firmelor care creeaza noi locuri de munca . Astfel propun oferirea unor sume intre 3-500 lei pe luna pentru fiecare loc de munca nou creat incepand cu data de 1 ianuarie 2021 . Aceste sume pot fi un stimulent financiar important pentru societatile comerciale din Calafat . Impactul bugetar va fi acoperit chiar prin veniturile realizate de catre acesti oameni . In primul an estimam in varianta optimista un impact de aproximativ 1,5 miliarde lei vechi pe luna , 18 miliarde lei vechi pe an .
Ce va castiga bugetul local ? In primul rand prin cresterea numarului locurilor de munca vom avea o crestere a incasarilor creantelor bugetare . De asemenea un procent realizat pe fiecare impozit pe venit se regaseste in bugetul local . Cresterea numarului persoanelor care platesc impozit pe venit va creste in mod direct si incasarile bugetare . In acelasi timp o cota parte din TVA-ul incasat la nivelul orasului se regaseste in buget . In mod natural mare parte din noile salarii incasate pentru noile locuri de munca vor fi cheltuite tot in economia calafeteana ceea ce va duce la o crestere a veiturilor din TVA si in consecinta a cotelor repartizate bugetului local .
De aceea cred ca aceasta masura nu numai ca va incuraja economia privata sa creeeze locuri de munca dar nici nu va afecta bugetul local din cauza sumelor suportate de buget pentru fiecare loc de munca nou creat . ” sustine Mihai Cotea , candidat PSD pentru primaria municipiului Calafat .