Marin Duta – Primar de 99,15 % !

0
1370

Cum este sa fii un primar de 99,15 % ? Cum poti obtine scorul acesta la alegerile locale ? Teoriile pot fi multe insa nu isi regasesc niciodata utilitatea practica . Cum a reusit Marin Duta de la Cetate sa faca asta ? Multi dintre cei care vad scorul acesta fara sa cunoasca omul si realitatea din teren isi inchipuie un satrap care domneste asupra comunei cu un bici binecuvantator si usor de intiparit pe spinarea opozantilor .

Realitatea insa este cum nu se poate mai departe de fantasmele unor baieti de oras care au vazut animale domestice doar pe Youtube sau TikTok si isi exprima opinii , de obicei jignitoare ,  in privinta oamenilor care traiesc in mediul rural . acestia nu reusesc sa inteleaga ca conexiunea wi-fi care le deschide calea catre cunoastere cosmopolitilor care traisc in cartierul Primaverii are aceeasi viteza cu aceea de la Cetate sau in oricare alt sat romanesc  . Poti sa vezi si la tara Netflix , insa oamenii de aici au mai mult bun simt decat sa isi inchipuie ca sunt critici de film si sa isi faca canal de Youtube pe care sa emita opinii conform carora oricare serial spalacit de pe Netflix trebuie considerat opera cinematografica de nivelul lui Tarkovski , Fellini sau Orson Welles .

Revenind pe taramurile noastre nu putem sa discutam cum s-a ajuns la acest scor prin prisma omului si a realizarilor sale . Este clar ca a reusit sa traga fonduri europene si guvernamentale , si-a chibziut foarte bine bugetul . A reusit ca in fiecare an sa faca cate ceva in plan administrativ indeiferent ca a fost vorba despre asfaltari , reconditionare drumuri , modernizare cladiri ce tin de administratia publica , evenimente culturale , atragere de investitii , etc . Dincolo de toate astea insa succesul a tinut de calitatea umana . Este imposibil sa te voteze atatia oameni doar pe baza unor realizari din functia de primar . Oamenii aceia trebuie sa te simta ca fiind unul de al lor . Trebuie sa simta o legatura afectiva importanta cu primarul care le-a sarit in ajutor de cate ori au avut nevoie atat ca primar cat si ca om . Iar comunitatea de acolo cu adevarat simte ca primarul este omul la care poti apela atunci cand ai un necaz . 99,15% au simtit asta la alegerile locale