Laura Vicol, deputat PSD: Această guvernare îi sacrifică pe cei mai vulnerabili dintre români

0
883

Parlamentul României a adoptat recent Bugetul pentru anul 2021, într-un context de mari tensiuni între coaliţia de guvernare şi Partidul Social Democrat. Bugetul României a fost votat de majoritatea parlamentară în forma dorită de Guvern, aleşii puterii opunându-se tuturor amendamentelor propuse de Partidul Social Democrat. Astfel, zeci de amendamente destinate finanţării proiectelor din judeţul Dolj, iniţiate de parlamentarii PSD, au fost respinse de deputaţii şi senatorii PNL, USRPLUS şi UDMR. Pentru a lua pulsul discuţiilor despre Buget, am discutat cu doamna deputat Laura Vicol.

Sunteţi la primul mandat de parlamentar şi aţi trecut prin focul dezbaterii Bugetului. Ce simţiţi în aceste momente?

Furie. Multă furie şi dezamăgire. Nu a fost nicio dezbatere pe Buget, a fost un circ făcut de premier, de Guvern, de userişti şi penelişti în faţa românilor. Am avut un sentiment de deja-vu. Suntem iar în epoca „ciocumic, acum noi suntem la putere”. Extrem de multe proiecte importante au fost respinse pentru că aşa au vrut ei, liberalii şi useriştii – fără vreo analiză, ci doar cu multă aroganţă şi nepăsare.

Toate jignirile pe care le-am auzit în Parlament la adresa opoziţiei au fost de fapt destinate românilor – acelor români care au nevoie de pensii mărite, de alocaţii, de spitale moderne, de şcoli moderne. Pentru că amendamentele opoziţiei astfel de probleme au vizat.

Care sunt cele mai importante proiecte care au rămas fără finanţare din cauza votului coaliţiei de guvernare?

Sunt extrem de multe. Doar aici în Dolj sunt zeci de astfel de proiecte, iar doljenii trebuie să ştie cine sunt vinovaţii – Guvernul Cîţu, PNL şi USR. Am solicitat Guvernului să susțină proiectele de reabilitare a drumurilor județene și comunale – pentru că aceste drumuri sunt o necesitate și pentru doljeni și pentru agenții economici. Oamenii s-au săturat să circule prin noroaie, iar firmele doresc să își transporte marfa în condiții de siguranță. Tocmai acum, când este atât de multă nevoie de investiții, Guvernul nu a făcut nimic. Este o mare nedreptate făcută oamenilor de aici.

Celor din USR şi PNL nu le pasă de fapt de economie, nu le pasă de copii, nu le pasă de bătrâni, nu le pasă de cei care muncesc pe salariul minim. Lor nu le pasă de nimic.

Guvernul invocă lipsa banilor şi necesitatea reformelor.

Premierul Cîţu vorbeşte toată ziua despre reformă, dar habar nu are ce este aceea. Reformă înseamnă de fapt ca toţi oamenii să aibă acces la servicii de sănătate, reformă înseamnă să nu mai avem şcoli cu toaleta în curte, reformă înseamnă să le dăm şanse şi celor din mediul rural sau celor din oraşele mici, prin investiţii care să creeze locuri de muncă.

Această guvernare foloseşte cuvântul reformă pentru a ascunde sub vorbe pompoase sacrificarea celor mai vulnerabili dintre români.

Aţi deschis în judeţul Dolj trei birouri parlamentare, inclusiv unul în Calafat. Vă propuneţi să fiţi prezentă cât mai mult în teritoriu?

Categoric da. Nu vreau să fiu acel tip de parlamentar ales într-un judeţ şi care uită de a doua zi locurile în care oamenii i-au acordat încrederea în mod direct. Dimpotrivă, vreau să îi ajut cu tot ce se poate pe doljeni şi să lucrez cât mai strâns cu aleşii locali pentru binele judeţului nostru. Noi, parlamentarii, trebuie să fim liant între administraţiile locale şi centrale.

Uşile birourilor mele parlamentare din Calafat, Poiana Mare şi Craiova vor fi tot timpul deschise pentru doljeni.

Laura Vicol este deputat ales pe listele Partidul Social Democrat în circumscripţia 17 Dolj.