La Calafat pentru fiecare angajat de la privat exista 4 bugetari . Iar angajarile la stat continua

La Calafat pentru fiecare angajat de la privat exista 4 bugetari . Iar angajarile la stat continua

La Calafat pentru fiecare angajat de la privat exista 4 bugetari . Iar angajarile la stat continua . Din pacate nu ne dam seama cat de multe lucruri sunt in neregula cu acest aspect .

Economia privata moare la Calafat in timp ce in tot mai multe orase mici explodeaza investitii generatoare de locuri de munca care nu mai pot fi realizate in centrele urbane mari ale tarii , tocmai din cauza lipsei fortei de munca . Nu reusim sa atragem nici un investitor . Nu reusim sa ne promovam avantajele , nu reusim sa cream facilitati , nu reusim sa devenim relevanti . Sunt cativa care aplauda ca niste cimpanzei cand vad cateva floricele , mai sunt restul care aplauda tocmai pentru ca au fost angajati si asa alesii locali traiesc intr-o bula pana la alegerile locale cand vor obtine vreo 15 % , aproximativ exact cat arata un sondaj pe bani europeni efectuat in luna februarie ca este nivelul de incredere in activitatea primarului . Dar pana atunci mai sunt doi ani . Doi ani in care se rateaza oportunitati . Iar aceste oportunitati nu au existat pana acum si probabil nici nu vor exista pentru prea mult timp deoarece din cauza conditiilor politice pe care le vedem acum in lume , este posibil ca atat Europa cat si orasele mari din Romania sa isi rezolve problemele cu deficitul fortei de munca . 

Se pare ca vine o noua transa de angajari . Nu conteaza pretul . 10.000 , 15.000 , la stat sa fie . Daca economia privata a disparut cu desavarsire iar conducerea orasului este concentrata pe echipa de fotbal si alte prioritati de genul asta , toata lumea si-a pus speranta intr-un post la stat . Ca e la primarie , la spital sau cine mai stie unde , sa fie domne la stat . Ca acolo e sansa sa se frece menta pana pe la pensie la salarii de 2-3 ori mai mari decat la privat . Din pacate , nu intelege nimeni ca lucrurile nu vor ramane asa . Implemantarea PNRR ,  viitorul recensamant , digitalizarea , saderea veniturilor locale , scaderea populatiei , lipsa unei economii private locale decente , va arunca in somaj mii de bugetari la Calafat in anii care urmeaza . Tocmai resursele consumate anii acestia cu angajarea tuturor neamurilor si lipitorilor de afise vor trimite in somaj jumatate dintre bugetarii orasului in urmatorii 5-6 ani . 

Din pacate nimic nu conteaza . Sunt oameni angajati doar pentru a scrie pe facebook despre realizarile tovarasului primar . Altii se ocupa doar cu atacarea adversarilor . Toate acestea pe banii locuitorilor orasului . Imbatati de putere , mai marii orasului au doar mize marunte . In utlimii doi ani nu a fost gasit nici un investitor si nu a fost depus nici un proiect pe fonduri europene . Traim doar din proiectele depuse in mandatul trecut cu care incercam sa ne laudam acum .