Italia in colaps : coronavirusul a omorat 475 persoane ieri !

0
802

Pandemia de coronavirus a provocat moartea a 475 de persoane în Italia în ultimele 24 de ore, cel mai grav bilanţ într-o singură ţară, scrie Adevărul care citează AFP.

Sunt aproape 3.000 de persoane (2.978) care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli, un bilanţ foarte apropiat de cel din China (mai mult de 3.200 de morţi) de unde a izbucnit pandemia, a anunţat miercuri Protecţia civilă din Peninsulă.

De asemenea, s-au înregistrat 4.207 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o cifră care nu a mai fost atinsă până acum.

În continuare, regiunea Lombardia are două treimi dintre decese.

Alte regiuni cu multe îmbolnăviri sunt Veneto şi Piemont, care au fiecare în jur de 500 de noi cazuri, iar în Toscana au apărut 300 de cazuri.

Italia este în carantină de aproape două săptămâni autorităţile făcând mari eforturi să oprească propagarea virusului. Italienilor li s-a cerut să rămână în case, dar numărul morţilor şi al noilor cazuri continuă să crească.

Directorul departamentului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Mike Ryan, a precizat că o asemenea rată a mortalităţii se explică prin numărul „uluitor” de cazuri care copleşesc sistemele de sănătate, dar şi prin populaţia îmbătrânită.