Investitii masive in drumurile din Dolj

0
1647

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a prezentat recent structura bugetului pentru anul curent, priorităţile şi investiţiile care vor fi realizate până la finele acestui an. Dacă anul trecut, conducerea CJ Dolj a pus pe primul loc sănătatea, anul acesta, domeniul transporturilor este prioritar. Jumătate din bugetul destinat cheltuielor va fi direcţionat către infrastructură. Mai precis 69,20 milioane de euro vor merge către Transporturi. „Continuăm şi cu investiţiile şi avem alocate 105,4 milioanem de euro. Unul din cele mai importante proiecte este Modernizarea drumului 552 Craiova-Cetate. Vorbim de o investiţie de 49,4 milioane de euro şi de 67 de km de asfalt”, a subliniat Ion Prioteasa.

Drumul 561 A Giurgiţa – Băileşti-Pleniţa, 47,8 milioane de euro

Se va moderniza şi drumului 561 A Giurgiţa – Băileşti-Pleniţa. Este un drum destul de lung, de 70 de km şi investiţia pe măsură, 47,8 milioane de euro. „Avem o problemă şi cu drumul Bulzeşti – limita judeţului Vâlcea şi asta pentru că pe acolo trec maşinile de mare tonaj. Încercăm să rezolvăm problema cu ajutorul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Este un proiect de 8,2 milioane de euro. Demersul vine să completeze reabilitarea drumului judeţean 643 D, în condiţiile în care un alt tronson, tot cu o lungime de 8 kilometri, a fost deja modernizat, cu finanţare obţinută în prima etapă a PNDL”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. 

Drumul judeţean Cârcea – DN 65, 5,2 milioane de euro

Totodată se va moderniza şi drumul Dăbuleni- Amărăştii de Sus-limita judeţului Olt, fiind vorba de o investiţie de 17 milioane de euro, prin PNDL II, investiţie care vizează modernizarea drumului pe  tot traseul din judeţul Dolj, 27 de km. Se vor aloca bani şi pentru drumul Segarcea – Padea – Horezu Poenari, în jur de 13 milioabe de euro, fiind vorba de un proiect finanţat prin Programul Interreg România-Bulgaria, cele două tronsoane vizate au o lungime totală de 24,26 km. Şi de asemenea, drumul judeţean Cârcea – DN 65, unde vor fi investiţi 5,2 milioane de euro, tot prin Programul Interreg România – Bulgaria.