Incepe campania de vaccinare si la Calafat !

0
1351

Campania de imunizare a personalului din sistemul medical doljean demarează miercuri, 30 decembrie. În acest sens au fost înființate 14 centre de vaccinare, dintre care 13 în spitalele din județ (Craiova, Poiana Mare, Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Calafat, Băilești și Leamna).Pentru această fază a vaccinării au fost primite 195 de flacoane, fiecare conținând câte 5 doze, ce urmează să ajungă în fiecare centru în funcție de solicitări, conform reprezentanților Prefecturii Dolj. 

 

„Flacoanele sunt ridicate de DSP, care le porţionează în doze pentru fiecare unitate spitalicească în parte în funcţie de necesarul pe care l-a transmis pentru zilele de vaccinare, astfel încât să consumăm toate cele 975 de doze. În această fază, în fiecare centru înfiinţat în cadrul fiecărui spital va fi imunizat personalul propriu din unităţile spitaliceşti, în ordinea priorităţilor, de la personal medical până la personal auxiliar”, a declarat Daniela Dobrin, subprefectul judeţului Dolj.

Potrivit acesteia, cel de-al 14-lea centru este un centru special, destinat tot personalului medical, dar care nu lucrează în unitățile spitalicești, respectiv medici de familie, personal medical din sistemul privat, personal din cabinete de medicină şcolară, stomatologi, farmacişti. Centrul a fost înființat la Cercul Militar, dar deocamdată nu au fost solicitări din partea cadrelor menționate.

Campania de vaccinare a debutat la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, duminică, primii vaccinați fiind cinci medici. Până la sfârşitul anului au fost programate 90 de persoane pentru imunizare, toate din cadrul spitalului, atât personal medical, cât şi personal tehnic şi administrativ. În total, 384 de angajaţi ai spitalului, din totalul de 520, au anunțat că vor să se vaccineze.

În ceea ce privește imunizare doljenilor, la data care va fi stabilită de autoritățile centrale, în Dolj se va face în 26 de centre, dintre care 14 vor fi la Craiova. Spațiile au fost identificate și stabilite la nivel central. Este vorba despre șase centre la Stadionul ”Oblemenco”, patru la Sala Polvalentă, două centre la Hotelul ”Grifon” și câte un centru, în sălile de sport ale Școlii nr. 32, respectiv Școala Nr. 12.

În restul județului, vor fi centre de vaccinare în localitățile Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilești, Calafat, Calarași, Daneti, Motatei, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova, Valea Stanciului.