Imagini greu de privit la o școală din Dolj. În ce condiții stau preșcolarii

0
1409

Preșcolarii din comuna Călărași, județul Dolj, nu au apă, hârtie igenică sau săpun la toaletă, în plin sezon gripal

În localitatea Sărata din comuna Călărași, județul Dolj, copiii de grădiniță și elevii școlii învață în două clădiri separate, dar au toaleta „în fundul curții”, într-o clădire construită în urmă cu 20 de ani și renovată acum 8 ani, potrivit reprezentanților școlii.

Părinții sunt revoltați și se tem că, din cauza mizeriei, copiii se pot îmbolnăvi.

„Nu există apă aici. În asemenea condiții nu se poate trăi. Am avut fata la grădiniță aici, până acum o săptămână, dar am fost nevoit să o mut la o grădiniță privată pentru a evita eventualele boli pe care le poate contacta din aceste locuri. Copilul mi-a spus de atâtea ori că îi este frig, că nu au cu ce să se spele. Iarna, ies dezbrăcați din clasă și merg 50 de metri până la toaletă.”– a declarat Florin Stănia, părintele unui copil din Sărata.

Potrivit directorului școlii, Florin Onete, copiii din grădiniță se pot spăla în școală: ” Avem măsuri pentru prevenirea gripei. Conștientizăm copiii și părinții permanent. În școală există apă caldă, apă rece, cu prosop, săpun, cu tot ce este nevoie. Vin la toalete și se spală în școală. Este o situație temporară pe perioada iernii.”