De curand hotelul Carpati a trecut in mainile unui nou proprietar si a capatat astfel o noua sansa . Aflat pana acum in proprietatea unei firma cu sediul in Sinaia sansele acestuia de a fi reabilitat scazusera dramatic din cauza ca fostii patroni nu pareau dispusi sa faca acest lucru .

Nici cumpararea acestuia de catre primarie asa cum sustineau reprezentantii administratiei nu era o solutie . Bugetul primariei gatuit de salarii abia mai respira si nu are capacitatea sa mai intervina in cumpararea unui hotel unde ulterior ar urma alte cheluieli pentru realizarea unor proiecte privind obtinerea de fonduri pentru renovarea acestuia pe care nu le garanta nimeni .

Primaria oricum nu ar avea capacitatea si nici nu este normal sa cumpere toate cladirile vechi din Calafat si sa le renoveze . Solutia este cumpaarea acestora de catre persoane sau companii private care sa le gaseasca o utilitate . Situatia economica a orasului nu ne indreptateste sa speram la asa ceva dar situatia hotelului daca va fi renovat ne-ar putea schimba opinia .

Din informatiile noastre hotelul a fost cumparat de catre aceleasi persoane care au achizitionat si cladirea fostului cinematograf pe care au renovat-o integral facand o treaba foarte buna . Chiar daca in cazul hotelului situatia este mult mai complicata fiind specialisti care sustin ca intreaga contructie va trebui daramata , nu trebuie pierduta speranta .

Facebook Comments