Războiul dintre Daniel Ghiță și Cătălin Moroșanu e mai aprins ca niciodată. Deși cele două staruri din kickboxul românesc încă nu s-au pus de acord cu data disputării meciului, Ghiță nu a ezitat să-l atace din nou pe „Moartea din Carpați”. Cel mai titrat român din kickbox susține că Moroșanu „se chiloțărește pe la televizor”.

„Eu aș vrea să închei cu Moroșanu, pentru că, în primul rând, nu poate să lupte și nu poate să se compare cu nivelul la care am ajuns eu. Pentru că, până la urmă, suntem două caractere diferite. El se chiloțărește pe la televizor, face tot felul de emisiuni și aș vrea să fac aici o paranteză: nu l-am văzut pe Federer că face așa ceva, nu am văzut-o pe Simona Halep că se duce la asemenea emisiuni. Nu s-a dat numărul unu și după aia s-a dus la asemenea emisiuni. Nu l-am văzut pe Messi să se ducă la asemenea emisiuni, nu l-am văzut pe Federer, pe Nadal. El duce sportul în derizoriu.

Păi cum să vorbești de un om care duce sportul în derizoriu, cum să vorbești de un om care se dă numărul unu și, când e pus în fața faptului împlinit, bărbătește: lupți cu mine sau te retragi… După aia te victimizezi pe la televizor. După aia se duce la emisiunile alea. Nu am nimic cu emisiunile… Păi de ce le faci? Le faci pe bani. Păi atunci să se lase de sport. Eu am renunțat, de exemplu, la SPP, un serviciu unde aveam viitor, pentru sport. Adică eu am renunțat la ceva sigur pentru ceva care nu era sigur. Puteam să mă accidentez și să nu mai pot să fac performanță. Ia uite, sportivi de valoare, cum sunt Simona Halep, Messi, Federer, Cristiano Ronaldo nu se duc la emisiuni din astea. De ce?

Eu vorbesc de alte nume, care nu au nevoie să se ducă, pe bani, să se denigreze ca persoană, ca și caracter, să ducă în derizoriu și personalitatea lor, ca oameni. Eu am și discutat cu promotorul, nu cred că o să lupte cu mine, îi e frică, găsește tot felul de motive. Eu vreau să lupt și cu el, și cu Benny, și cu Raul Cătinaș, un an doi, cât mai stau, și cu cei străini, cu oricine. De exemplu, obiectivul meu nu e ăsta, ci e să lupt cu Rico sau cu Badr Hari la sfârșitul anului, unde să vadă lumea un sport adevărat. Cum ar fi să joci în Liga campionilor și vezi două echipe de nu știi care să câștige, vezi mingea dintr-o parte în alta și savurezi fotbal”, a explicat Daniel Ghiță în exclusivitate la Digi Sport Matinal.

nainte de meciul cu Daniel Ghiță, Cătălin Moroșanu vrea revanșa cu Daniel Sam. Românul a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook faptul că va lupta din nou cu sportivul britanic. În martie 2016, Moroșanu a pierdut la puncte în fața lui Sam, în Superkombat. De data aceasta, meciul se va disputa în Dynamite.

Bucureștiul și Cluj Napoca sunt favorite să găzduiască marele meci Ghiță – Moroșanu. În vârstă de 34 de ani, Cătălin Moroșanu are 45 de victorii (26 prin KO) și 11 înfrângeri în cariera sa de luptător profesionist. Freddy Kemayo, Gary Goodridge, Mighty Mo, Paul Slowinski și Anderson Silva se numărără cele mai importante nume împotriva cărora a reușit să se impună „Moartea din Carpați”.

Daniel Ghiță luptă în gala Colosseum XI, în direct la Digi Sport 2,

Și Daniel Ghiță e pus pe fapte mari. „Samuraiul sălbatic” a revenit în K1 în toamna trecută, după patru ani, şi l-a făcut KO pe Dzevad Poturak în doar un minut şi 35 de secunde. După meci i-a lansat provocarea lui Cătălin Moroşanu, pentru a stabili cine e cel mai bun greu din kickbox. Atât „Moartea din Carpaţi”, cât şi Raul Cătinaş sau Benny Adegbuyi au dat replica, una dură, iar „Samuraiul” i-a făcut praf pe reţelele sociale. De atunci, s-a pornit un adevărat război al declaraţiilor.

Până la un eventual meci cu Moroșanu, Daniel Ghiță (37 de ani) își „face încălzirea” în confruntarea cu Petr Vondraceck (41 de ani), pe 29 martie, în gala Colosseum, transmisă în direct la Digi Sport 2, de la sala Polivalentă.

Pe fight card se mai află nume grele din kickboxul românesc, precum Cristian Milea, care va disputa meciul 100 la profesioniști, Eduard Gafencu, sau Mirel Drăgan. În total, vor fi 11 meciuri pe main card și 4 pe under card.

Daniel Ghiță (37 de ani) are în total 51 de victorii și 11 înfrângeri în competițiile de kickboxing. Ghiță a reușit victorii împotriva unor luptători celebri, ca Errol Zimmerman, Hesdy Gerges sau Anderson Silva.