GALERIE FOTO Apel disperat al celor de la adăpostul Măriuța din Desa. În urma unor controale DSV a dispus închiderea țarcurilor celor peste 500 de animale găzduite aici. Nu se stie ce se va intampla cu patrupedele

0
1736

Reprezentanții Asociației pentru Protecția Animelor Măriuța au ajuns la capătul puterilor. Aceștia au întocmit o petiție adresată conducerii Direcției Sanitar Veterizare care în urma unor controale efectuate în adăpostul de la Desa a dispus închiderea locației, dupăa 2 ani de la înființare.

„Cei de la DSV vor să închidă adăpostul pentru că nu am autorizație de funcționare. Legea prevede că eu să am sală de tratamente cu gresie. Am spațiu pentru asta, dar nu ama vut bani să pun gresie, să încarc pereții. Nu am curent, nu am canalizare. Adăpostul a fost construit acum doi ani și noi supraviețuim doar cu bani din donații. Sun bani foarte puțini și atunci prefer decâat să investesc în adăpost mai bine să iau hrană la câinii pe care i-am luat de pe străzi, abandonați, nemâncați, neîngrijiți, maltratați. Vor să am ciment în țarcuri, dar nu este în regulă ca animalele să stea pe cimentul ală care iarna e rece și vara încintă. Eu am ciment turnat în spate, unde dorm și mânăncă, dar în față am nisip, ca atunci când plouă să se absoarbă apa. Cățeii sunt foarte bucuroși, fac gropi, se joacă, nu au găsit niciun câine slab sau nemâncat. Cei de la DSV au veit în conrtol acum 3 luni când ne-au pus în vedere să remediem, dar cu ce? Acum spun că ne închid peste câteva zile. Ce facem cu câinii, că dacă închid adăpostul acolo mor eu”, a declarat Daniela Popovici, presedinta Asociatiei Mariuta.

Adăpostul de câini de la Desa are 26 de țarcuri și se întinde pe o suprafață de 10.000 de mp, concesionați de la Primărie pe 49 de ani, având ca obiect construirea unui adăpost pentru animalele abandonate și maltratate. Chiria anuala se ridică la șase milioane de lei.

Președinta Asociației pentru Animale susține că nu este corectă decizia celor de la DSV de a-i închide adăpostul. Daniela Popovici susține că nu a găsit sprijin la nicio instituție publică locală pentru intrare în legalitate și că măsurile pentru ea sunt prea aspre luând în calcul alte nereguli grave pentru care nu se intervine la fel.

„M-am descurcat cum am putut. NU cred că fac o crimă că nu am autorizație, din contră salvez vieți. După ce că statul nu mă ajută cu nimic, îmi mai pune și piedici. Există școli fără autorizație, nu pot să stea de un adăpost fără autorizatie. Sunt oameni cu toaleta în fundul curții și mie îmi cer canalizare. Ce canalizare să am dacă nu există canalizare aici? Unde să arunc gunoiul dacă nu extistă o platformă in localitate?”, a adaugat Daniela Popovici.

Pe 29 octombrie adăpostul canin de la Desa care adăpostește peste 500 de suflete ar urma sa fie închis. În acest sens, reprezentanții Asociației Măriuța speră ca petiția formulată să îi salveze de la închidere și să anuleze decizia celor de la DSV. ziaruldecraiova.ro


Reprezentanții DSV nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere referitor la situație.ziaruldecraiova.ro