FLORII 2020. Ce trebuie să faci în Duminica Floriilor pentru a avea spor în casă

0
1475

FLORIILE 2020 // În unele sate, de Florii, oamenii agaţă pe ramurile pomilor fructiferi, pe butucii viţei-de-vie, pe stupi sau la ferestre ramuri de salcie care au fost sfințite. Astfel, toţi membrii familiei se vor bucura de prosperitate şi vor fi sănătoși. În grădini, se îngroapă mugurii salciei sfinţite sub prima brazdă. Astfel, cei care vor face asta vor cunoaște belşugul.

FLORIILE 2020 // Pentru spor în casă, credincioşii pun la uşi şi la icoane crenguţe de salcie pentru a atrage binele și norocul. Crenguţele de salcie se ţin în casă un an.

Imagine

Florii 2020

Duminica Floriilor. Cele mai frumoase traditii si obiceiuri de Florii

FLORIILE 2020 // În anumite sate din Banat şi din Transilvania, fetele mari pun o cămaşă curată şi o oglindă sub crengile unui păr altoit, pe care, după răsăritul soarelui, le iau din acel loc. Obiceiul ajută în dragoste şi sănătate.

Imagine

Florii 2020

Duminica Floriilor – Ce semnifică Duminica Floriilor

Duminica Floriilor marchează începutul Săptămânii Patimilor, dar tradiția precreștină atribuie acestei zile semnificația renașterii naturii.

Floriile sunt sărbătorite ca onomastică a tuturor celor care poartă nume de floare. De Florii, este dezlegare la pește.

Imagine

Duminica Floriilor

În seara de Florii, încep slujbele deniilor, care vor continua în săptămâna Patimilor. Deniile sunt slujbe de dimineața ținute seara. Aducând lumina dimineții în întunericul serii, ele au rolul de a-l pregăti pe creștin să treacă de la întunericul păcatului la lumina credinței.

Tot potrivit credinței populare, cum va fi vremea de Florii, așa va fi și de Paște.