Femeie din Calafat trimisa de DNA in judecata pentru o spaga de 86.000 euro

Femeie din Calafat trimisa de DNA in judecata pentru o spaga de 86.000 euro
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, în cazul unei femei, care a cerut șpagă de peste 86 de mii de euro. Aceasta este acuzată de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.
23 de persoane au fost păcălite. Femeia le promitea oamenilor ca va reuși să tragă niște sfori și îi va angaja la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj. Mai exact într-un centru - Casa de Tip Familial Calafat II - care în prezent este nefuncțional.
Procurorii de la DNA au stabilit că:
„În perioada decembrie 2020 – 04 aprilie 2021, inculpata ar fi pretins de la 23 de persoane (martori în cauză) sumele totale de 86.500 euro și 10.000 lei și a primit de la acestea 84.500 euro și 10.000 lei, în schimbul unei presupuse influențe pe care a afirmat că o are asupra unor angajați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj (D.G.A.S.P.C.).
Concret, inculpata ar fi promis că îi va determina pe funcționari să-i ajute pe martori sau alte persoane din anturajul acestora să fie angajați într-un centru (Casa de Tip Familial Calafat II – nefuncțional în prezent) ce aparține D.G.A.S.P.C. Dolj. În cauză, s-a dispus măsuri asigurătorii față de inculpată.”
Acum, dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.