Acţiunile FAANG – Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Alphabet, compania-mamă a Google – au scăzut constant în ultimele săptămâni, pe fondul unor rezultate trimestriale dezamăgitoare din perspectiva investitorilor şi a unor estimări sumbre pentru anul următor, potrivit CNBC.

Facebook a primit cea mai dură lovitură în timpul acestor vânzări masive din piaţă, acţiunile companiei ajungând la un nou minim record pentru anul acesta pe fondul publicităţii negative care planează în jurul companiei lui Mark Zuckerberg, de când platforma a fost asociată cu manipularea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016. Per total, cele cinci companii au pierdut aproape 1.000 miliarde de doalri de la maximul ultimelor 52 de săptămâni.

Acţiunile Amazon au continuat să scadă încă de când oficialii companiei au prezentat perspectivele pentru T4 în data de 25 octombrie, perspective cu care investitorii nu au fost mulţumiţi. Acţiunile Apple au scăzut după ce publicaţia Wall Street Journal a redus estimările de vânzări pentru modelele iPhone XR, XS şi XS Max. În acelaşi timp, acţiunile Netflix şi Alphabet au continuat o scădere constantă alături de celelalte companii din FAANG.

Astfel, marţi la ora 11.45, înainte de deschiderea şedinţei acţiunile Facebook erau în scădere cu 1,5%, după ce au închis şedinţa de tranzacţionare de luni pe o scădere de aproape 6%, la 131,5 dolari per acţiune. Acţiunile gigantului Amazon sunt în scădere cu 2% înainte de deschiderea pieţei, după ce şedinţa de luni a dus preţul acţiunilor la 1.512 dolari per acţiune, după o scădere de 5%.

Facebook Comments