Extinderea la retelele de apa si apa uzata din Calafat , Poiana Mare si Maglavit este realizat de Compania de Apa si Consiliul Judetean Dolj condus de PSD

0
747
Azi Alin Suiu directorul Companiei de Apa a fost prezent in localitatile in care se continua extinderea retelelor de apa si apa uzata la Calafat , Poiana Mare si Maglavit . Proiectul este realizat de catre compania de apa si este sutinut de catre Consiliul Judetean Dolj . In ciuda incercari ale unor primari care nu au realizat mare branza de cand au fost alesi de a sustine ca au niscaiva merite , ei sau PNL-ul , proiectul este meritul exclusiv al PSD prin Compania de Apa si Consiliul Judetean Dolj .
“Megaproiectul de aproape jumătate de miliard de euro, care se adresează unui număr de 23 de unităţi administrativ-teritoriale din Dolj, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia, ce au delegat gestiunea serviciului de apă şi canalizare către SC Compania de Apă „Oltenia“ SA, a mai trecut, ieri, de o etapă. Una extrem de importantă, pentru că a fost semnat, în sfârşit, contractul privind demararea lui, ceea ce înseamnă că 391.550 de doljeni vor beneficia de investiţii în reţeaua de apă şi canalizare. Cea mai importantă componentă a proiectului este aducţiunea Isvarna – Craiova (fir II), care presupune extinderea conductei de apă de la Isvarna cu 96,4 km şi reabilitarea a 27,4 km din conducta existentă, de la acest fir II urmând să fie alimentate localităţile Craiova, Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus, din Dolj, respectiv Rovinari, Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana, Ţânţăreni şi Bâlteni, din judeţul Gorj.
Investiţia totală este de 445.831.222 de euro, din care 374.615.605 euro costurile elegibile şi 71.215.617 euro costurile neeligibile – TVA, cofinanţarea Companiei de Apă la acest proiect fiind de 38.997.484 de euro. Proiectul mai prevede, pe lângă investiţiile din Craiova şi cele derulate de CJ Dolj, reabilitări şi extinderi de reţele de apă şi canalizare în 21 de comune şi oraşe din Dolj, dar şi staţii noi de pompare a apei uzate şi de tratare a apei.”