Dunarea Calafat – cronica unui esec anuntat !

0
2413

Ca intotdeauna cand demarezi un proiect atacandu-ti cu multa emfaza neangrenata in solutii predecesorii sfarsesti mult mai rau decat ei . Cam asta s-a intamplat la Dunarea Calafat . Preluarea de catre noua conducere a fost asezonata cu multe promisiuni de genul ” promovam  jucatori calafeteni ” si cu multe acuzatii la adresa fostei conduceri .

Cum sta bine romanului daca nu ai idei arunca vina pe ceilalti . Iar ca aruncarea sa fie facuta asa cum trebuie fa-le si un dosar penal . Asa ca fost conducere a plecat in oprobiul public si ca sa nu lancezeasca fara noima in cotloanele uitarii li s-a tras si un dosar penal cu acuzatii mai multe decat articolele codului penal .

Noua conducere a pornit la drum cu un buget operational mult mai mare nu numai decat al ” coruptilor ” dar si decat al tuturor contracandidatelor din divizia D . Ca sa lamurim cateva aspecte care par sa se rostogoleasca intentionat sau nu , bugetul fostei conduceri a fost marit artificial doar prin investitiile pe care aceasta si le-a asumat la stadion in timp ce bugetul real al clubului a fost la mai putin de jumatate din al celor de acum .

Lucrurile au inceput bine , cu trompete si majorete , cu optimism si incurajari dar cu o doza mare de inconstienta bazata pe faptul ca niciunul dintre cei din echipa de conducere nu mai gravitase vreodata in jurul unei asemenea antreprize .

Timpul a trecut , rezultatele au intarziat sa apara insa acuzatii privind cheltuirea banilor si-au facut loc cu viclenia unui murmur scapat de pe buze viclene atat in opinia publica cat chiar si intre membrii noii conduceri .

In acelasi timp desi au trecut mai bine de trei ani si cu eforturi demne de o cauza mai buna initiatorii reclamatiilor nu au reusit sa convinga organele statului ca fosta conducere a avut vreo culpa in cheltuirea banilor .

Anul acesta in conditiile unui bugat aproape de trei ori mai mare decat Tractorul Cetate , echipa noastra a ratat calificarea in favoarea acesteia . Consiliul Local s-a infuriat pe buna dreptate si a intrebat cum au fost cheltuiti banii , cum este posibil ca o echipa de divizia D sa faca doua cantonamente , iar conducerea la primii nori de furtuna in loc sa gestioneze corect situatia a pierdut busola si astfel s-a ajuns practic la desfiintarea echipei .Pana la urma fosta conducere a reusit sa modernizeze stadionul , si sa un teren artificial iar echipa nu a fost niciodata in pragul desfiintarii .

Vdem acum ” legende ” care si-au demonstrat valoarea in meciuri cu Vanatorul Desa sau Fulgerul Maglavit cum isi expun pareri . Legenda pentru Dunarea Calafat a fost doar Gica Popescu iar fotbalisti emblematici pot fi doar cei care au avut o cariera decenta la nivelul Diviziei A in genul lui Mihaita Stanescu , Sorin Oncica , George Usurelu si inca 2-3 . La nivelul antrenorilor singura persoana care este emblematica este Valentin Ghita pentru ca omul acesta a fost primul care l-a indrumat pe Gica Popescu pe cararea care urma sa-l duca acolo unde traiesc legendele .

Ceea ce ar fi de facut este ca actuala conducere sa iese din paradigma paguboasa a auncarii vinei pe altii pentru ca asa cum observam in alta situatie aceasta metoda nu are nici un efect pozitiv ci dimpotriva . Ei ar trebui sa gaseasca o cale de comunicare dupa ce isi vor asuma greselile si impreuna cu iubitorii fotbalului din Calafat si sprijiniti de factorii politici sa gaseasca cea mai buna solutie . Poate si acceptarea unor sfaturi care se pricep cu adevarat la administrarea unui club de fotbal nu ar fi cea mai rea idee .