Drumul lui Radu Draghici

0
767

Va propun sa parcurgem impreuna drumul pe care eu îl urmez de 33 de ani în fiecare zi. Fiecare dimineață a mea , incepe la ora 7.00, atunci când încă străzile orașului sunt liniștite și briza Dunării, fluviu care inconjoara orașul nostru, se simte mai pregnant.
De cele mai multe ori parcurg drumul spre spital, pe jos pentru a simți cum se trezeste la viață orașul nostru mic și boem.
Trec pe lângă școală „Gheorghe Braescu. „Aceasta este scoala in care dascăli minunați mi-au deschis dragostea pentru învatatura.Vocile copiilor se aud din curtea interioara a scolii si asta ma incarca cu energie pentru o noua zi. Ii privesc si-mi doresc pentru ei un viitor luminos. În programul meu electoral mi am propus îmbunătățirea ambientului scolar, prin înlocuirea mobilierului si infiintarea de laboratoare performante.
De asemenea mi am propus suplimentarea mijloacelor de transport a elevilor din satele aparținătoare către unitățile de învățământ din Calafat.
Suntem in fața spitalului si emotiile ma cuprind, fiind locul meu de munca de o viata. Piatra de temelie a acestui spital a fost pusa în anul 1984, de tatăl meu, Dr C -tin Draghici, directorul spitalului in acea perioada, si am considerat ca o datorie morala sa duc mai departe ceea ce el a început.
Impreuna cu personalul din spital,lucrând mereu în echipa, începând de la postul de ing pana la cel de dir adm., am contribuit la modernizarea și dotarea spitalului cu aparatura medicala performanta.
Spitalul este o unitate sanitara moderna, dar mai sunt necesare unele investitii și una dintre acestea ar fi dotarea cu un computer tomograf.
Aceasta investiție este prevazuta în proiectul de reabilitare a Ambulatoriului prin fonduri europene, iar daca nu se finalizează in cel mult un an, trebuie sa găsim alte resurse financiare pentru achiziționarea acestuia.
De asemenea ptr scurtarea timpului de transfer a pacientilor gravi de la Compartimentul de Primiri Urgente al spitalului pana la elicopterul Smurd, mi am propus construirea unui heliport in apropierea spitalului.
Cu dăruire , implicare si cu dorința ca la finalul zilei sa bifezi că ai făcut cee ce ți-ai propus, se desfasoara intreaga mea zi, de cele mai multe ori fără a ma uita dacă s-a terminat programul.
Sunt in fata muzeului de arta al municipiului Calafat, una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș si-mi doresc punerea in valoare a acestei frumoase clădiri prin organizarea unui festival internațional de creație literara care sa poarte numele doamnei „Florentza Marincu” , moștenitoarea fam Marincu , fam care a construit aceasta clădire.
Doamna Floretza Maricu s-a implicat permanent in activitățile culturale ale orașului
nostru.
Orașul Calafat este un oras sistematizat cu strazi largi paralele si perpendiculare. Strazile necesita reabilitare prin turnarea de covor asfaltic, dar si asfaltarea anumitor strazi.
Casa de Cultura necesita investitii in reabilitarea interioara și dotarea cu mobilier si instalarea unui centrale termice.
In privința dezvoltării turismului în municipiul nostru imi propun construirea unei faleze intre Debarcader si Bascov ca loc de promenada pentru cetățeni.
De asemenea îmi propun dezvoltarea zonei turistice Bascov, care sa atragă turiști dintr-o zona cat mai mare.
Imi doresc implicarea cetatenilor in administrarea orasului si de aceea vreau înființarea unui club al seniorilor pentru a comunica , socializa si a promova proiecte benefice orasului.
De asemenea pentru a fi la curent în permanenta cu dorințele cetatenilor voi înființa un telefon al cetățeanului, unde aceștia pot lasa propuneri sau sesizări despre activitatea orasului.
Trec pe bulevard și-mi vine in minte o frumoasă descriere a orașului nostru de alta data
” Calafatul, orașul rozelor”dar de ce nu si al castanilor și stejarilor seculari, daru și al falnicelor monumente istorice”
Voi face tot ce este posibil omenește ca orașul nostru să fie un oraș european dar cu un iz istoric.