Dreapta pierde alegerile in Dolj si calare si pe jos !

0
977

Lumina intermitenta pare sa strapunga atitudinile opace ale liderilor dreptei doljene . Cica ar vrea candidati comuni la locale pentru municipiul Craiova . Discutiile par sa aiba o sansa doar pentru Craiova pentru ca la Consiliul Judetean il pot avea candidat si pe Darth Vader intrerupt intr-o lupta dreapta cu Yoda ca tot vor fi invinsi de PSD . Diferenta de valoare este asemanatoare cu diferenta dintre valoarea loturilor echipei lui Rotaru comparativ cu cea a lui Mititelu .

Sansa la Craiova este de fapt intretinerea sperantei pana la alegeri . O opozitie unita ar avea probabil un scor cu 2 pana la 3 in fata si cu siguranta mai putini consileri judeteni decat ar fi obtinut separat . In plus mai trebuie puse niste scaune la masa si pentru PMP care singuri nu ar penetra in urma alegerilor locale in Consiliul Municipal . Atat Ciceu cat si Solomon vor rupe tot din voturile nemultumitilor pe care teoretic ar trebui sa le adune dreapta unificata . Dar toate astea nu sunt de fapt motivele principale pentru care dreapta va pierde alegerile . Ei vor fi infranti pentru ca pur si simplu nu au o peronalitate care sa concureze cu Olguta Vasilescu care este probail cel mai bun primar al Craiovei din ultimii 30 de ani fie ca ne place sau nu . De asemenea este singurul lider politic judetean cu anvergura nationala majora in timp ce liderii PNL au probleme mari sa nu fie confundati cu cu vedete din reality showuri in cartierele marginase ale Craiovei .Mai mult decat atat votul politic al dreptei este departe de cel care era in toamna sau in iarna trecuta , cele 8 luni de guvernare liberala temperand serios emotiile adolescentine care vedeau evenimente cosmice epice ce urmau a fi realizate de catre Iohannis , Orban & company .

Indiferent de optiunea dreptei discutiile acestea au doar menirea sa pastreze aprinsa flacare sperantei pentru votantii dreptei fara sa le ofere o alternativa credibila si reala . Infrangerea previzibila a dreptei ,  daca se va unifica , le va lua si ultimul argument pe care il foloseau dupa infrangeri ” daca ne uneam noi , vedeau ei … ” . Vor sacrifica liderii dreptei cutuma binevoitoare pentru a se izbi de realitatea cruda ? Ramane de vazut .