Un primar dintre aceia, ce domnesc peste-o comună, cum mulți se întâmplă destul de mulți prin mai toate zonele țării a avut un vis. Nu chiar pe stilul lui Martin Luther King, cu al său ”I have a dream”, unul mai uman, să ofere locuitorilor o defilare grandioasă, cu fanfară, cu ocazia Centenarului Unirii…

Defilarea din comuna Cislău, județul Buzău, a fost deschisă de un grup de militari și poate că lucrurile n-ar fi devenit asemănătoare cu cele care se petrec în ”Las Fierbinți” dacă s-ar fi oprit la căruțele cu locuitori ai comunei fluturând steaguri tricolore, unii îmbrăcați în costume populare.

Dar nu a fost să fie… Punctul culminant al defilării a fost intrarea pe strada principală a comunei a mașinilor de gunoi, în timp ce fanfara intona cântecul patriotic  „Treceţi batalioane române Carpaţii”.

Impresionați de desfășurarea de forțe la care participau, angajații de la Salubritate au simțit nevoia să-i salute milităreşte pe cei care stăteau gură-cască pe marginea drumului, la fel cum o făcuse comandantul plutonului de militari, urmate de apariția eclatantă a unui excavator, în cupa căruia stătea un angajat cu două drapele.

Și pentru că toate acestea trebuiau să aibă ș-un nume, le orânduim sub cel al primarului comunei Cislău, județul Buzău – Dumitru Mitroiu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns