Decizie. Ludovic Orban îngheață banii parlamentarilor. Premierul taie banii partidelor

0
1004

Salariile demnitarilor vor fi înghețate, iar partidele vor primi mai puțini bani de la stat, anunță premierul Ludovic Orban, care pune la punct ultimele calcule pentru buget.

Și, pentru că se teme că PSD, având majoritate parlamentară, va îngreuna adoptarea bugetului de stat, șeful Executivului ia în calcul să-și angajeze răspunderea pentru această lege.

În replică, PSD avertizează că, dacă Ludovic Orbanu nu va trimite bugetul pentru dezbatere și adoptare în Parlament, îl va atacă la Curtea Constituțională.

Legea pensiilor și majorarea salariilor, cheltuieli suplimentare față de anul acesta, îi dau dureri de cap premierului, care spune că, din cauza lor, deficitul bugetar va fi de 3,6%, adică peste angajamentele europene.

Ca atare, Ludovic Orban anunță o serie de măsuri prin care veniturile la buget să crească, printre care înghețarea salariilor demnitarilor, reducerea subvențiilor pentru partidele politice, menținerea nivelului actual al voucherelor de vacanță și alocarea sporului pentru condiții grele de muncă nu în procent din salariul brut, ci în cuantum egal, relatează stirileprotv.ro.