De unde moştenesc copiii inteligenţa – de la mamă sau de la tată?

De unde moştenesc copiii inteligenţa – de la mamă sau de la tată?
Cercetătorii au parcurs multiple studii și au decis. Au aflat de unde este moștenită inteligența unui copil. Vine ea de la mamă sau de la tată?
Se pare că după toate studiile, oamenii de știință au aflat că celulele responsabile pentru funcția cognitivă sunt influențate de genele moștenite de la mamă. Cele mai recente studii așa arată: copiii moștenesc inteligența de la mamă, nu de la tată. Se întâmplă acest lucru fiindcă femeile au doi cromozomi X, în timp ce bărbații au un singur cromozom X.
Studiul este notabil fiindcă s-a demonstrat că există o serie de gene denumite ”condiționate” și care vin de cele mai multe ori de la mame și în rare cazuri de la tați.
Savanții subliniază că genetica e responsabilă de moștenirea inteligeței doar în proporție de 40-60%, restul depinde de alți factori.
A fost analizată legătura puternică dintre mamă și copil. Cercetătorii de la Universitatea din Washington au descoperit că legătura dintre mamă și copil a contribuit la dezvoltarea anumitor părți ale creierului responsabile cu cunoașterea.
Legătura emoțională i-a dat copilului un sentiment de siguranță și încredere, cu impact și asupra altor activități.
Asta nu înseamnă că tatăl nu joacă niciun rol. Contribuția tatălui este uriașă în ceea ce privește dezvoltarea totală a copilului, inclusiv inteligența emoțională.