Dan Virtopeanu castiga procesul cu primaria si redevine city manager

0
1799

Anul trecut un scandal izbucnea intr-o sedinta a Consiliului Local Calafat cand actualul primar in baza unei asa zise comisii de ancheta acuza anumite persoane de diverse ilegalitati . Desi persoanele in cauza au cerut ca ancheta sa fie realizata de catre organele specializate si nu de comisia primariei , controlul a continuat si la finalul acestuia a fost prezentat un raport public in urma caruia city managerul Dan Virtopeanu si o magazionera au fost destituiti . Raportul arunca umbre ale suspiciunii si asupra altor persoane insa .

Primul semn de intrebare asupra calitatii raportului au aparut atunci cand verificarea Curtii de Conturi a prezentat o suma mult mai mica reprezentand posibile cheltuieli nelegale iar multe dintre persoanele asupra carora se arunca o umbra de indoiala nici macar nu mai erau amintite in raportul Curtii in aceasta privinta .

Episodul cel mai important a avut insa loc ieri cand tribunalul Dolj practic desfiinteaza raportul in baza caruia fusese demis Dan Virtopeanu demis si ii da acestuia castig de cauza reintegrandu-l pe postul pe care il ocupase anterior . In aceasta perioada insa primaria a organizat un nou concurs pe postul ramas vacant , astfel ca avem din pacate doua persoane care vor fi platite pentru acelasi post pentru o perioada de timp !

Iata solutia Tribunalului Dolj : Solutia pe scurt: Admite contestaţia . Anulează Dispoziţia nr. 365/02.05.2018, emisă de Primarul mun. Calafat. Repune părţile în situaţia anterioară emiterii deciziei de concediere şi obligă astfel pârâtul Primarul mun. Calafat să-l reintegreze pe reclamant în postul deţinut anterior emiterii Dispoziţiei nr. 365 din data de 02.05.2018. Obligă pârâtul-angajator să plătească reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care acesta ar fi beneficiat, începând cu data concedierii şi până la data reintegrării efective. Obligă pârâtul Primarul mun. Calafat să plătească reclamantului suma de 2000 lei, cheltuieli de judecată constând în onorariu avocat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Dolj. Pronunţată azi, 01.04.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  773/2019  01.04.2019