Cum a fost ” executat ” pentru a fi scos din cursa , Mihai Cotea

0
1664

Povestea execuriei lui Mihai Cotea este una pe atat de clara pe cat este de complexa . Avem cazul unei executii ca la carte in care un candidat este scos din cursa de o justitie care raspunde la comenzi politice . Din pacate in aceasta campanie nu este singurul caz .

Pe langa mai multi primari incompatibili au existat si victime asemenea lui Cotea care au fost executati pentru ca un judecator care nu raspunde in fata nimanui se poate face ca interpreteaza o lege asa cum vrea muschiul lui .

Primul lucru extrem de ciudat a fost semnalat atunci cand ANI a trimis un comunicat chiar in momentul in care Mihai Cotea isi depunea candidatura , desi acel comunicat putea fi emis inca din 2018 . Desi toata lumea a strambat din nas la aflarea acestei coincidente , lucrurile au continuat sa fie linistite atat timp cat toti juristii si avocatii consultati erau convinsi de faptul ca termenul de prescriptie incepea sa curga de la demisia lui Cotea din 2015 ( asa cum era normal ) si nu din momentul aparitiei hotararii . Inclusiv legea era foarte clara iar interpretarea ei fara echivoc .

Toate lucrurile au parut la inceput sa mearga in directia normala , Biroul Electoral i-a dat dreptate lui Cotea , Judecatoria la fel iar la tribunal inclusiv procurorul care in mod normal trebuia sa sustina interesele ANI a sustinut ca Mihai Cotea are dreptul sa candideze . Cu toate acestea ultima instanta spre stupoarea tuturor specialistilor in drept a decis ca Mihai Cotea trebuie scos din cursa . Cine a fost in spatele acestei decizii cel putin ciudate , cum de a dat ANi un comunicat chiar in ziua in care Mihai Cotea isi depunea candidatura , cum de se vorbea in sferele politice de cateva luni ca acesta va fi scos din cursa , acestea sunt deja mult prea multe coincidente pentru a nu ridica numeroase semne de intrebare .