Craiova va avea cel mai mare parc tehnologic și de IT din sud-vestul României cu sprijinul Consiliului Judetean !

0
631
Craiova va avea cel mai mare parc tehnologic și de IT din sud-vestul României, ca urmare a unui angajament pe care Consiliul Județean Dolj și l-a asumat începând de astăzi.
Am luat decizia de a ne implica în finalizarea unui proiect care trenează de ani de zile, din lipsă de fonduri și oportunități de finanțare.
Astfel, după o serie de discuții constructive cu reprezentanții Universității din Craiova, am parafat în această dimineață un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor lucra împreună la finalizarea amenajării blocului S200. Specialiștii noștri au identificat axele de finanțare din fonduri externe, astfel încât această construcție, resimțită de comunitate ca o pată pe imaginea orașului, să primească o funcționalitate potrivită nevoilor de dezvoltare ale pieței muncii și mediului de afaceri din zonă. Aici vom crea un Parc IT&C ce se va desfășura pe 27.000 mp, un centru ce va găzdui atât sediile și birourile micilor firme, precum și a marilor companii din domeniile IT și digitalizare. Odată încheiate toate etapele, se vor crea minim 1.500 de locuri de muncă destinate tinerilor absolvenți de studii de profil ai Universității din Craiova.
Acest pas este primul dintr-o serie de demersuri pe care mi le-am asumat odată cu votul de încredere primit de la doljeni în aceasta toamnă. Alte zeci de proiecte urmează să fie inițiate în următoarele luni, ca urmare a unui plan bine pus la punct de dezvoltare a județului.- scrie pe facebook , Cosmin Vasile presedintele Consiliului Judetean Dolj !