Anul acesta in luna ianuarie sau februarie Consiliul Local al municipiului Calafat va vota bugetul municipiului pentru acest an . Exista numeroase provocari iar bugetul trebuie sa reflecte pe cat posibil cele mai importante domenii si investitii care nu mai sufera amanare .

Din pacate asa cum stim toti ca problemele generate de costurile salariale imense vor greva puternic asuupra investitiilor . Cu toate astea insa cu un an si patru luni inaintea alegerilor locale , actuala administratie se afla spre finalul primului si ultimului mandat astfel ca nu ar trebui sa aiba mize electorale ci sa faca cele mai bune alegeri .

Invatamantul si sanatatea ar trebui sa aiba prioritate . De asemenea exista investitii care mai au putin pentru a fi finalizate in genul blocului ASTRA ( care a fost cumparat si in cea mai mare parte in timpul mandatului trecut ) sau care se degradeaza permanent iar costurile de reparatii vor creste de la an la an asa cum este caminul cultural de la Golenti care a fost afectat de un incendiu .

De data aceasta consilierii locali ar trebui sa studieze cu atentie o perioada mai indelungata de timp structura bugetului pentru a nu mai spune ulterior ca au fost mintiti de persoane din primarie . De asemenea si explicatiile aparatului administrativ vor trebui sa fie mult mai explicite iar pentru fiecare capitol in parte vor trebui explicate cheltuielile .

Trebuie asigurate cheltuielile legate de fondurile europene indifernt ca este vorba despre cofinantari , cheltuieli neeligibile sau plati partiale indiferent de cat de inutile ar parea unora sau altora unele dintre aceste proiecte si chiar daca in mare parte nu aduc beneficii electorale . Au fost demarate si trebuei terminate altfel primaria si consiliul local vor fi obligate sa plateasca despagubiri .

Nici clubul de judo nu trebuie uitat iar performantele extraordinare trebuie rasplatite macar partial pe masura clubului de fotbal . Nu trebuie uitat ca bugetul sa se afle in dezbatere publica iar puncte de vedere trebuie sa aiba si societatea civila .

Facebook Comments