Consiliul Judetean si Compania de Apa au investit la Calafat de 10 ori mai mult decat primaria in ultimii 10 ani

Consiliul Judetean si Compania de Apa au investit la Calafat de 10 ori mai mult decat primaria in ultimii 10 ani

Investitiile publice de la Calafat au o structura extrem de ciudata . Cu siguranta primaria nu reuseste inca sa realizeze investitii semnificative iar investitiile care schimba cu adevarat viata oamenilor apartin unor institutii judetene cum ar fi Consiliul Judetean Dolj sau compania de Apa .

La nivelul primariei suntem tot la faza de plantat floricele sau schimbat borduri si pavele . Din fericire institutiile judetene chiar au realizat investitii care nu numai ca sunt importante dar schimba si standardul de viata . Astfel Compania de Apa a realizat investitii de aproape 40 milioane euro in Calafat si continua sa investeasca . A fost modernizata statia de apa si statia de epurare dar si multe retele de distributie in orasul Calafat . In acelasi timp a fost realizata alimentarea cu apa a satelor Ciupercenii Vechi , Basarabi si Golenti . La Ciupercenii Vechi au fost realizate si lucrarile de canalizare urmand ca acestea sa fie finalizate si la Basarabi si Golenti .

Consiliul Judetean a modernizat drumurile Calafat - Ciupercenii Vechi si Calafat - Ciupercenii Noi care au o lungime mai mare decat toate reabilitarile de drumuri ale primariei din ultimii 10 ani . Tot prin Consiliul Judetean a demarat masterplanul de gunoi iar satelor Ciupercenii Vechi , Basarabi si Golenti li se ridica gunoiul pentru prima data . A fost construita si o statie de transfer si tratare a gunoiului cu o valoare de peste 3 milioane de euro care va incepe sa functioneze in urmatoarele luni . Aceasta nu numai ca va dezvolta o activitate economica importanta dar va crea si noi locuri de munca .

Tot Consiliul Judetean a creat si o unitate a DGASPC care deja functioneaza si se ocupa de copii institutionalizati si prin care s-au creat locuri de munca . O alta asemenea institutie este aproape finalizata si va fi data in functiune anul viitor .

Ceea ce este foarte important este ca marea majoritate a acestor investitii ale Consiliului Judetean Dolj si ale Companiei de Apa Oltenia sunt realizate pe fonduri europene si sunt adesate unor necesitati reale . In acelasi timp desi primaria consuma de obicei bugetul , in mare parte ,  pe lucrari electorale , nu a reusit sa investeasca nici macar 10% din sumele investite de catre institutiile judetene .