Consiliul Judetean Dolj continua extinderea retelei de apa si apa uzata la Tunarii Noi si Tunarii Vechi

0
868
Anunț important!
Dragi cetățeni ai comunei Poiana Mare, in aceasta primăvara Consiliul Județean Dolj va demara lucrările de extindere a proiectului de apa și apa uzata in localitățile Tunarii Noi și Tunarii Vechi, etapa a doua a Masterplanului de apa și apa uzata la nivelul județului Dolj, gestionat de Susnumita, după ce in cursul anului 2019,
la Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a fost semnat, contractul de 445.831.222 de euro privind dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județ, un proiect cu fonduri europene în urma căruia 22 de localităţi din Dolj printre care și localitatea noastră Poiana Mare, vor beneficia de apă potabilă de calitate şi de canalizare. Termenul de finalizare a acestui proiect este anul 2023.
“Megaproiectul de aproape jumătate de miliard de euro, care se adresează unui număr de 23 de unităţi administrativ-teritoriale din Dolj, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia, ce au delegat gestiunea serviciului de apă şi canalizare către SC Compania de Apă „Oltenia“ SA, a mai trecut, ieri, de o etapă. Una extrem de importantă, pentru că a fost semnat, în sfârşit, contractul privind demararea lui, ceea ce înseamnă că 391.550 de doljeni vor beneficia de investiţii în reţeaua de apă şi canalizare. Cea mai importantă componentă a proiectului este aducţiunea Isvarna – Craiova (fir II), care presupune extinderea conductei de apă de la Isvarna cu 96,4 km şi reabilitarea a 27,4 km din conducta existentă, de la acest fir II urmând să fie alimentate localităţile Craiova, Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus, din Dolj, respectiv Rovinari, Brăneşti, Câlnic, Godineşti, Plopşoru, Teleşti, Tismana, Ţânţăreni şi Bâlteni, din judeţul Gorj.
Investiţia totală este de 445.831.222 de euro, din care 374.615.605 euro costurile elegibile şi 71.215.617 euro costurile neeligibile – TVA, cofinanţarea Companiei de Apă la acest proiect fiind de 38.997.484 de euro. Proiectul mai prevede, pe lângă investiţiile din Craiova şi cele derulate de CJ Dolj, reabilitări şi extinderi de reţele de apă şi canalizare în 21 de comune şi oraşe din Dolj, dar şi staţii noi de pompare a apei uzate şi de tratare a apei.”
1 comentariu
1 distribuire
Îmi place

Comentează
Distribuie