Consiliul Județean Dolj a obținut de șapte ori mai mulți bani europeni decât bugetul propriu anual. Investițiile continuă de această dată cu reabilitarea termică a Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Județean

0
839

A fost semnat contractul pentru reabilitarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului.

Blocul cu patru etaje nu oferea pacienților nici cele mai decente condiții de tratament și nu era adaptat mai mult decât pentru niște spații destinate medicilor rezidenți. Cu toate acestea, foarte mulți pacienți din Oltenia au făcu,t nu de puține ori, ca saloanele Clinicii de Oncopedie să fie neîncăpătoare.

Autoritățile locale promit schimbări majore și o noua imagine pentru clinică.

„Va fi termoizolată clădirea, inclusiv planșeul terasei și cel peste subsol, vor fi înlocuite tâmplăria și toate instalațiile, de încălzire și climatizare, de iluminat, de preparare a apei calde, de ventilație. De asemenea, vor fi realizate recompartimentări și vor fi amenajate rampe de acces pentru persoane cu handicap. Dotările prevăzute includ panouri solare și fotovoltaice, sisteme de siguranță și supraveghere video, un elevator pentru persoane cu dizabilități, pompe de căldură tip aer – aer și ventiloconvectoare. În prezent, clădirea se încadrează în clasa energetică E și va fi adusă la nivelul clasei A, ceea ce se traduce într-o economie substanțială de energie”, a declarat Mirinela Bogheanu, director ADR SV Oltenia.

Investiția se împarte în două, fonduri europene și bani de la bugetul Consiliului Județean Dolj. De această dată, reprezentanții CJ Dolj vin cu cea mai mare parte din banii necesari.

„Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3 milioane de euro, iar din fonduri europene primim un milion, restul fiind acoperit din bugetul propriu al Consiliului Județean Dolj. Pentru ca această clădire să fie reabilitată așa cum ne doream noi și să răspundă cu adevărat exigențelor în domeniu, trebuie să fie executate o serie de lucrări care nu erau eligibile în această axă a Programului Operațional Regional. În concluzie, nu am făcut rabat de la nimic și de aceea ne-am asumat noi o sumă chiar mai mare decât cea primită de la Uniunea Europeană”, a declarat Ion Prioteasa, președinte CJ Dolj.

Valoarea totală a proiectelor pentru care Consiliului Județean Dolj a obținut fonduri din surse nerambursabile, în actuala perioadă de programare, a ajuns la aproape 180 de milioane de euro. ziaruldecraiova.ro